V čarovniškem vzdušju

Za noč čarovnic vedno poskusimo narediti kaj zabavnega za otroke – če ne drugega, izrežemo nekaj buč. Letos pa sem odkrila, da v Orehovem gaju pripravljajo prav poseben dogodek za otroke in vedela sem, da bo to super izkušnja zanju. Nisem se motila!

IMG_8971

Prišli smo kakšnih petnajst minut pred dogovorjeno uro in prav je tako, saj so posestvo odlično okrasili v slogu noči čarovnic in tamalčka sta kot nora tekala naokrog in odkrivala okostnjake, občudovala buče in se slikala v foto kotičku … mami pa je navdušeno opazila, da je v Orehovem gaju še WC nekaj posebnega!

IMG_9018

IMG_8962

IMG_9020

Potem pa je kot strela med zbrane otroke pritekel simpatičen škrat Prdomat, pardon – škrat Bonifacij, ki je v trenutku pritegnil pozornost otrok in sprehod po strašni poti se je lahko začel. Ne bom vam izdala vsega, saj bi tako pokvarila dogajanje vsem, ki se boste v prihodnjih dneh morda še odločili za obisk škrata, ampak bilo je res super.

IMG_8976

IMG_8966

Malo smo se sprehajali, iskali namige, reševali uganke in čeprav me je na začetku morda skrbelo, da bi bilo Maja lahko malo strah, so bile skrbi odveč. Noro je užival in sodeloval v dogajanju, Juno pa tudi, čeprav me je občasno malo pogledala izpod čela in sem vedela, da prav vsemu, kar pripoveduje škrat, pač ne verjame. Ampak na koncu, ko smo zbudili čarovnico, je za trenutek tudi ona pomislila, da se je v koči skrivala čisto prava čarovnica (čeprav je že minutko zatem povedala, da tega pa že ne verjame).

IMG_8992

IMG_8985

IMG_8981

IMG_8983

IMG_8952

IMG_9006

Ob koncu sprehoda smo si privoščili še nekaj čarovniških dobrot, potem pa smo se odpravili proti domu, seveda pa ni šlo brez Majevega vprašanja: “Mami, a bomo sem še kdaj prišli???”

IMG_9015

 

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.