Bananin puding iz Magnolije

Dragi moji, berete priredbo recepta za eno najbolj prodajanih sladic iz slaščičarne Magnolia iz New Yorka – letno prodajo več kot milijon porcij pudinga. Slaščičarna je bila omenjena v seriji Seks v mestu in ker je Tina navdušena fenica serije, sva seveda ob prvem obisku New Yorka, Magnolio morala stestirati. Nujna je bila degustacija kultnih cupcake-ov, ki pa naju niso tako navdušili kot prej omenjeni bananin puding, ki je božanski (zlasti glede na to, da v pripravo ni potrebno vložiti veliko dela).

6-Banana-Pudding

Potrebujemo:

1 vanilin puding galleta (Dr. Oetker) – dobite ga v vseh večjih trgovinah

650 ml hladnega mleka

750 ml sladke smetane za stepanje

2 žlici sladkorja

5 banan, ki smo jih narezali na rezine

400 g plazma piškotov (lahko uporabite tudi baby piškote)

mleko za namakanje piškotov

 

V večjo posodo damo puding in hladno mleko ter ga z električnim mešalnikom dobro vmešamo. V drugi posodi z mešalnikom stepemo sladko smetano s sladkorjem (soft peaks). Obe mešanici zmešamo. V večjo (volumna vsaj 4 litre), po možnosti stekleno posodo, položimo vrsto piškotov, ki smo jih namočili v mleku. Čez piškote položimo rezine banane, nato pa plast pudinga in smetane. Plasti ponavljamo – mi smo jih naredili 4 – ter zaključimo s plastjo pudinga in smetane. Sladico pokrijemo s prozorno folijo za živila in postavimo v hladilnik čez noč.

Lahko pa sladico sestavite tudi v individualnih kozarčkih, kot vidite na sliki. Mi smo se z njo sladkali na božični večer in navdušenje je bilo veliko!

IMG_0172

2 thoughts on “Bananin puding iz Magnolije

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.