GOOD ideje, kaj početi v Ljubljani z otroki

Poletja so sicer rezervirana za morske užitke, a ko na morje šele čakamo ali pa je letni dopust že za nami, pridejo prav ideje, kaj lahko z otroki počnemo v domačem mestu …

Mala ulica

Igralnica Mala ulica je ena najljubših igralnic mojih otrok. Primerna je tako za deževne kot za sončne dni in tam se vedno dogaja kaj zanimivega. Pa tudi, če ni nobenih organiziranih aktivnosti, je ogromno kotičkov in igral in mi smo tam vedno več ur, ker tamalčka kar nočeta in nočeta domov. Več informacij najdete na: https://www.malaulica.si/sl/.

010203

Dogajanje v samem centru

Predlani smo veliko prostih nedelj uživali na Petkovškovovem nabrežju (od tam so tudi fotke), lani se je dogajalo ob sobotah dopoldan na Prečni ulici, letos pa priznam, da moram še malo poguglati, ampak ne dvomim, da se v centru mesta vedno dogaja kaj zanimivega.

0405

Z ladjico po Ljubljanici

Ljubljana je čudovita in super doživetje je, če si jo ogledaš tudi z vodne perspektive. Če se sprehodite po Ljubljani, boste našli ogromno ponudnikov ladjic, ki te popeljejo po Ljubljanici. Mi smo se peljali z ladjico Emonca in Maj je bil več kot navdušen. Več na: https://www.visitljubljana.com/sl/obiskovalci/ogledi-in-izleti/voznja-s-turisticno-ladjico-emonca/.

06

Igrišča

Kdor ima majhne otroke, ve, da so igrišča vedno dobra ideja. Mi imamo najraje igrišče v Župančičevi jami (mimogrede, če greste tja, nujno zavijte še na najbolj GOOD sladoled v Sladko jamo – http://www.sladkajama.si/), radi pa gremo tudi v Tivoli ali v Tomačevo, kjer ne gre brez ogleda živali in jahanja ponijev, pa tudi na novo igrišče ob Šmartinki, kjer se na vroč dan otroci lahko osvežitejo z vodo.

IMG_583508

IMG_5655

IMG_5660

Obisk Ljubljanskega gradu

Ljubljanski grad je ena največjih znamenitosti Ljubljane in prav je, da jo spoznajo tudi najmlajši. V ceno vstopnice je vključen ogled gradu in filma o njegovi zgodovini, obisk galerije ter za najmlajše zelo zanimiv muzej lutk. Ta je nekaj posebnega, ker je interaktiven in v njem otroci res uživajo.

100911

Živalski vrt

Le kateri otrok ni navdušen nad obiskom živalskega vrta? Našadva uživata tako ob ogledu živali kot tudi na igriščih in vedno si moramo za obisk vzeti več kot polovico dneva. Preden se odpravite, na internetu preverite urnik hranjenja živali (http://www.zoo.si/index.php?id=23), dobro pa je vedeti tudi to, da v živalskem vrtu lahko ostanete še uro po zaprtju blagajne, ko je tam res prijetno, saj ni več nobene gneče.

121314

Nebotičnik

Nebotičnik je še en tak kul kotiček, od koder si lahko ogledamo Ljubljano od zgoraj, medtem pa se še malo posladkamo s kakšnim sladoledom. Mi obisk nebotičnika običajno združimo še z igriščem v Argentinskem parku, ki sicer ni prav veliko, ima pa super lesena plezala, po katerih se da fajn plezat.

15

Bazeni

V Ljubljani je ogromno bazenov. Če vprašaš Juno ali Maja, kam gresta najraje, bosta v trenutku rekla: „Atlantis!“ Ne vem zakaj, ampak tam jima je najbolj všeč. V Atlantis sicer hodimo bolj pozimi ali na deževne dni, ko je vroče, pa je super tudi Laguna, cenovno najbolj ugoden bazen pa je zagotovo na Kodeljevem (malo izven Ljubljane pa v Domžalah).

16

Špica

Špica je res špica, sploh odkar so jo prenovili. Sprehod čez stari del mesta podaljšajte do Špice, tam pa nahranite račke, poglejte, če se kje skriva kakšna nutrija, se ustavite na bližnjem igrišču in se okrepčajte z odličnim sladoledom in Kavalovimi slaščicami.

17

2 thoughts on “GOOD ideje, kaj početi v Ljubljani z otroki

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.