Kuba #4 (Trinidad)

Naša četrta postaja na Kubi in vsekakor ena lepših, je bilo mesto Trinidad. Ker je res luštno, je tam tudi malo več turistov in posledično so bile tudi sobe bolj zasedene, ampak smo na koncu našli sobo pri eni zelooooo prijazni družinici, kjer je Maj večino časa preživel na dvorišču, kjer se je igral z njihovo mucko.

00 Kuba8_ThinkstockPhotos-480408654

0498b

Naša gostiteljica z Juno

Trinidad nas je očaral, ker ima res neko fajn energijo. Hišice so pisano pobarvane, imajo en tak lušten trgec, na katerem otroci igrajo nogomet in je res prijetno mesto.

0362

0399

0388

0470

Je pa morda tukaj primeren čas, da napišem par vrstic o tem, kako na Kubi pogosto nič ne gre tako, kot bi si človek želel. Že v Viñalesu smo ugotovili, da na Kubi kaka stvar, ki je drugod po svetu čisto samoumevna, ne poteka ravno gladko. Ko je šel Tadej do bližnje banke zamenjat denar, je namreč za to potreboval dve uri. Tudi v Trinidadu smo ugotovili, da je menjava denarja vse prej kot preprosta. Ko smo pripešačili čez polovico mesta do menjalnice, so nam na vratih povedali, da denarja nimajo. Žal. Mogoče jutri. Lahko pa gremo pogledat še v eno drugo menjalnico (v mestu sta samo dve). Tam so denar imeli, ampak vrsta je bila zeloooooo dolga in ko je Tadej zamenjal, kolikor smo želeli, je uslužbenka za njim zaprla okence in povedala, da je tudi njej zmanjkalo lokalne valute. In da vsi, ki so v vrsti za njim, pač ostanejo brez denarja.

Ko smo želeli isti dan v lokalni turistični agenciji rezervirati hotel na severu Kube, smo se prav tako znašli pred težavami. Vsi hoteli po relativno normalni ceni so bili namreč zasedeni in komaj komaj smo našli enega po kolikor toliko sprejemljivi, za vse ostale bi morali odšteti pravo bogastvo, kar seveda ni prišlo v poštev. Naše potovalne načrte bi morali spremeniti, kar pa bi hkrati pomenilo, da ne bi videli nekaterih najlepših kubanskih plaž.

Ampak negativne stvari na stran, nas je Trinidad res očaral. V okolici mesta smo šli še na izlet s prastarim vlakom, kar je bila posebna dogodivščina za otroka, privoščili pa smo si tudi dan na bližnji plaži Ancon, ki nas je prav tako očarala.

0428

0430

Strojevodja Maj

0448

0421

Playa Ancon

NEKAJ PODATKOV:

Prevoz Cienfuegos – Trinidad: 45 evrov

Soba: 30 evrov

Pranje perila: 20 evrov 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.