Kuba #3 (Cienfuegos)

Iz Viñalesa nas je pot vodila v dobrih štiristo kilometrov oddaljen Cienfuegos. Kar dolga je bila. Najprej smo se kake štiri ure vozili z mini busom, po kratkem postanku pa še tri ure s taksijem, v katerem smo bili mi štirje, dve Nemki, dva Angleža in taksist. Pa seveda vsa naša prtljaga in dve kolesi na strehi. Je bilo prav zabavno, sploh zadnjo urico, dve, ko so salso na radiu zamenjale ljubezenske pesmi iz devetdesetih in smo se vse punce v avtu ‘drle’ skupaj z Bon Jovijem in Mariah Carey.

0208

Utrinki s poti … najprej na mini bus …

0211

… Tadej počiva …

0209

… Maj pa zadovoljno gloda piškote …

0212b

… potem pa v polno naloženem taksiju do cilja.

Po nastanitvi v edinem hostlu na našem potovanju, kjer je lastnica govorila tekoče angleško, smo šli malo po mestu, ki nas ni preveč impresioniralo. Baje, da ena stara kubanska pesem poje o tem, da je Cienfuegos kubanski Pariz … No, Tadej je imel čez to kar precej pripomb, hihi. Je pa to mesto, kjer smo prvič po desetih dneh videli igrala za otroke in v eni trgovini celo toaletni papir (kje Kubanci sicer kupujejo toaletni papir je sicer očitno huda ‘vojna tajna’, ker mi smo ga v treh tednih videli res samo tukaj).

0239

Ena lepših ulic – lepo pobarvane hiše in stojnice s spominki.

0251

Našli smo tudi tržnico.

0255

0345

Tadej pa se je šel obrit.

Ampak pravzaprav nismo prišli v Cienfuegos zaradi mesta samega. Razlog je bil v nekaj kilometrov oddaljenem delfinariju, saj si je Juno strašansko želela plavati z delfini. In sva se naslednji dan res odpravili na avanturo. V ceno je všteta predstava delfinov (v kateri je kot prostovoljka sodelovala tudi Junči), nato pa se preoblečeš v kopalke in se odpraviš plavat s temi čudovitimi živalmi. Všeč mi je bilo predvsem zato, ker delfini niso imeli gibanja omejenega na bazen, ampak so plavali v ograjenem delu morja, ki se je nadaljeval v nekakšen rečni rokav, kamor so po predstavi odplavali in videlo se je, da imajo precej več prostora kot nekateri drugi delfini v tovrstnih ustanovah.

0301

Uresničena želja

0306

0321

Name so velik vtis naredili tudi zaposleni, saj so ves čas upoštevali dejstvo, da je Juno še otrok in so nanjo še posebej pazili. Ko so opazili, da jo v vodi zebe, so jo za kratek čas vzeli iz vode in jo zavili v brisačo, medtem, ko so se nekateri slikali z delfini, tako da ni bila predolgo v vodi. Super izkušnja, ki jo vsekakor priporočam (pa še precej ceneje kot ponekod drugje po svetu).

NEKAJ PODATKOV:

Prevoz Viñales – Cienfuegos: 120 evrov

Soba: 30 evrov

Plavanje z delfini: 50 evrov za odraslega, 36 za otroka (+ 40 evrov CD s fotografijami)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.