PREDBOŽIČNI GRAZ

Graz je eno tistih mest, ki je Slovencem na dosegu roke in ker smo slišali, da je tam posebej lepo v predbožičnem času, smo ga pred dvema letoma obiskali tudi mi. Mesto je zares lepo in kot nalašč za ogled z družino, saj ponuja ogromno zanimivih stvari tudi za otroke.

christmas-market

Mi smo se predvsem sprehajali med stojnicami, pili vročo čokolado in jedli jabolčni štrudelj z vanilijevo kremo, se povzpeli na grad, kjer smo med drugim pekli piškote in občudovali razgled, se vozili z velikanskim vrtiljakom in uživali v mini lunaparku, preizkusili tramvaj (kar je bilo še posebej zanimivo Maju) in se imeli res super.

Ogled vsekakor priporočamo in če le lahko, si vzemite za ta izlet malce več časa, saj se pozimi res hitro stemni – mi smo ostali dva dni in ni nam bilo žal.

img_6206

Po mestu je ogromno kotičkov, namenjenih otrokom.

fullsizerender

Na gradu organizirajo delavnice za najmlajše …

img_6047

… Juno se je preizkusila v peki božičnih piškotkov in ustvarjanju okraskov.

img_6050

Maj pa se je družil s prijaznimi angelčki.

img_6287

ice-crib

Ledene jaslice

img_6090

Tudi tale veliki vrtiljak smo preikusili.

Še nasvet: če vas zanima vožnja z vlakcem po notranjosti grajskega hriba, kupite vstopnice vnaprej. Mi smo prišli prepozno in za tisti dan ni bilo več na voljo vstopnic, zato smo to izkušnjo žal morali izpustiti.

NE ZAMUDITE: V Grazu se dogaja ves december, poskrbeli so tudi za družine. Vsako sredo na primer, imate na otroškem sejmu na Kapistran-Pieller-Platz ‘vse za en evro’ dan, 11. in 18. decembra je na glavnem trgu dan za otroke (prireditev se začne ob 14h), 18. decembra ob 16-h pa bo tudi božični sprevod. Več informacij o dogajanju v času adventa najdete na spletni strani.

img_6016

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.