GOOD so rojstni dnevi

Včasih se pogovarjam s kakšnim slavljencem in ga vprašam, kaj bo kaj počel na svoj rojstni dan. In pogosto je odgovor: “Ah, nič posebnega. Dan kot vsi drugi.” Pa se kar razjezim … Neeee, to ni dan kot vsi drugi! Takih je 364 na leto, rojstni dan pa je en sam. Le poglejte, s kakšnim navdušenjem svoj rojstni dan pričakujejo otroci! In prav je, da tudi mi odrasli na svoj posebni dan počnemo kaj, kar imamo radi – gremo s prijateljico na pijačo ali s partnerjem na večerjo … Karkoli, da le ni dan kot vsi drugi!

deefaac79ebef75e8332fa1d43721b46--birthday-humorous-birthday-funnies

In ravno zaradi te ravnodušnosti mnogih odraslih, sem vedno znova navdušena, ko vidim, kako presrečna sta moja otroka, ko se bliža njun rojstni dan. In vedno se potrudim, da jima pričaram čim bolj poseben dan. Naš Maj je včeraj dopolnil štiri leta in praznovati smo začeli že nekaj dni prej. Ker smo vedeli, da bomo 27-ga na morju, smo prejšnji vikend povabili nekaj najožjih družinskih članov. Nisem si dala veliko dela, ker sem vedela, da bosta slavljencu v resnici pomembni le dve stvari: torta in darila.

IMG_4474

Torto je spekla babi, za okraske pa sem poskrbela jaz v sodelovanju s strašansko prijazno gospo Matejo iz trgovinice Deko svet. Ko sem odkrila to spletno trgovino, sem mislila, da gre za eno tistih, ki prodaja generične izdelke, naročene preko interneta. A ko sem izvedela, da gre dejansko za okraske, ki jih Mateja sama izdela povsem po želji stranke, sem bila navdušena. Seveda sem izbrala motiv dinozavrov (kaj pa drugega za našega Maja), dogovorili pa sva se, da mi bo naredila zastavice, okraske za torto in nalepke za kozarčke.

IMG_4469IMG_4472IMG_4476
Nedeljo smo torej preživeli tako, da smo odpirali darila, nekaj dni kasneje pa smo se odpravili na morje. Maj je seveda vsak dan znova vprašal, koliko dni je še do njegovega rojstnega dneva in s Tadejem sva se odločila, da bova njegov dan posvetila samo njegovim željam.

Kaj smo torej počeli? Že zjutraj v postelji smo ga razveselili s še enim darilom (veliko knjigo Super narava, ker obožuje živali), po zajtrku smo se odpravili v mesto na sladoled, potem smo se vozili s podmornico, uživali na plaži, dan pa smo končali še z obiskom lunaparka. Popoln dan tako za Maja kot za vse nas in koooomaj že čakamo, da bo svojo sedmo svečko kmalu upihnila Juno!

IMG_4952IMG_5116IMG_5115IMG_5118IMG_5089IMG_5083IMG_5044IMG_4935IMG_5119

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.