TOP 5: Gruzija

Tale zapis je začel nastajati v kombiju nekje na cestah zahodne Gruzije. Ker je bilo z avtom nekaj narobe, nismo mogli voziti več kot 60 km/h, kar je pomenilo, da nas je do cilja (in večerje) ločilo še kar nekaj ur. Pa sem vzela v roke kuli in blokec in začela pisati … 

IMG_2615

Kljub temu, da nismo bili hitri, je šofer vsake toliko sunkovito zaviral, saj so se po obeh straneh ceste prosto pasle krave in pujsi, ki so občasno pač zatavali na cesto. Ja, takšna je Gruzija. Malo divja in odštekana, na trenutke še zelo neturistična, hkrati pa turistom prijazna in čedalje bolj odprta. In katere točke so na mojem seznamu top 5?

  • Vsekakor Tbilisi! Glavno mesto, ki ima vse – široke avenije, ljubko mestno jedro, veliko znamenitosti, ulice s simpatičnimi lokalčki in tudi trgovine za vse tiste, ki ne moremo brez malo šopinga.
IMG_2470

Stari del mesta je poln hiš z značilnimi izrezljanimi balkoni.

IMG_2535

Most miru – ena izmed novejših pridobitev mesta.

IMG_2547

IMG_2601

  • Hrana! Hrana je v Gruziji več kot odlična in foodieji ne boste razočarani. Kamor prideš, je dobrot v izobilju in to državo se splača obiskati tudi zaradi kulinarike!
IMG_2682

Hrana je z eno besedo: božanska!

IMG_2757

IMG_2420

Nekakšna pehtranova različica fante 🙂 Okus? Zanimiv!

  • Zgodovina! Gruzija je bila nekoč del Sovjetske zveze, kar je ponekod še vedno opazno – če ne drugje v predmestjih, ki so še izrazito socialistična. Čeprav ti prizori morda niso najlepši, so vseeno zelo zanimivi.
IMG_2722

Gldani – predmestje Tbilisija

IMG_2718

  • Ljudje! Simpatični, prijazni, gostoljubni – tako se opišejo, če jih vprašaš, kakšni so Gruzijci do obiskovalcev svoje domovine.

IMG_2500

IMG_2663

Naš simpatični vodnik David

IMG_2823

  • Morje! Gruzija velik del svojega turizma gradi na Črnem morju, kjer boste našli veliko zanimivega – od mesta Batumi, ki kar kipi od casinojev in prestižnih hotelov, do Anaklie, ki gradi svojo prepoznavnost na enem največjih glasbenih festivalov GEM Fest, ki ga letos prirejajo tretjič, pa že traja kar mesec dni in ponosni so na dejstvo, da tja pridejo nekateri najboljši didžeji na svetu! Letos so bili ali še bodo tam Axvell ^ Ingrosso, Martin Garrix, Steve Aoki, Sander van Doorn in drugi.
IMG_2990

Mondeni Batumi

IMG_2991

DSS_8234

In divja Anaklia

DJI_0009

MAL_7776

_MG_4739

P. S. Še zaključek zgodbe, s katero sem začela … 20 km od cilja, je na enem izmed strmih klancev naš kombi dokončno obupal. Medtem, ko smo obračali, nas je skoraj “speštal” nasproti drveči kamion, ampak konec dober, vse dobro. Dočakali smo nov kombi, ki nas je odpeljal naravnost na fantastično večerjo, kjer smo nazdravili dejstvu, da smo srečno prispeli na cilj. Ja, tudi to je Gruzija 🙂

Še malo slikic za slovo …

IMG_3021

Utrinek z ulic Batumija

IMG_3015

Nekje ob cesti …

IMG_2893

Trgovina nekje na poti proti Črnemu morju …

IMG_3019

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.