Naše najljubše knjige

Pri nas doma od nekdaj obožujemo knjige in vesela sem, da sta mojo ljubezen do pisane besede podedovala tudi otroka. Ker me velikokrat kdo vpraša, če priporočam kakšno dobro otroško knjigo in ker je knjiga tudi lepo darilo, sem se odločila, da spišem en blog na temo naših najljubših otroških knjig.

IMG_5454

Najdražja izmed vseh naštetih, a zagotovo vredna svojega denarja je knjiga Anje Štefan: Svet je kakor ringaraja. V njej je 350 strani čudovitih pesmic, zgodbic in ugank, ki se jih moja otroka nikoli ne naveličata in ta knjiga je ena tistih, ki je le redko na knjižni polici, ampak je skoraj ves čas na nočni omarici.

IMG_9684

Knjige o Bibi in Gustiju so pri nas pogosto na bralnem sporedu – trenutno se oba tamalčka navdušujeta nad tole – Kako sta Bibi in Gusti porahljala prepir. Ob branju se vedno znova smejita kot nora in ko pridemo do konca se sliši samo: “Še enkrat!”

IMG_9685

Še ena, ki je redno na sporedu in ob kateri se sliši glasen smeh: V naši šoli je kača. Zelo fajn!

IMG_9779

Tole knjigo Malih junakov imata oba, ampak Maj svojo obožuje še bolj kot Juno. Sploh tisti del, ko Maj postane superjunak 🙂

IMG_9686

Ker sta otroka že v letih, ko veliko sprašujeta, se trudimo, da odgovore na njuna vprašanja raje poiščemo na staromoden način – v knjigah, namesto na internetu. In v knjigi Kako deluje svet najdemo res veliko zanimivega!

IMG_9958

Naš Maj obožuje živali in čeprav tale knjiga načeloma ni namenjena štiriletnikom, me vedno znova prosi, naj mu preberem kakšno skrivnost iz živalskega sveta. Na primer o kubomeduzi, ki ima najmočnejši strup od vseh živali na planetu.

IMG_9688

Če obožuje živali, pa je moj sin še bolj nor na dinozavre. Vse mogoče knjige o dinozavrih so tako redno na sporedu, trenutno najraje pa bereva Piko dinozaver, že več kot leto in pol pa se vedno znova vračava k Na kmetiji dinozavrov.

IMG_9957

Tile dve knjigi Marjana Mančka iz leta 1984 sta še moji, a sta obema zelooooo všeč. Piščančka Pika in Kužka Vufa pri nas vedno bere oči, ki vse like oponaša z zelo smešnimi glasovi in branje teh dveh simpatičnih knjigic sta obema v veliko zabavo. Sem pa slišala, da imajo v Mladinski knjigi še nekaj knjig iz te zbirke in vsekakor moram kupiti še kakšno!IMG_9691

Roald Dahl je mojster pisane besede in moja sedemletnica uživa, ko ji berem Čarovnice in Matildo, tako da za malo večje otroke vsekakor priporočam tega avtorja!

IMG_9692

In ko smo že pri knjigah za malo večje otroke – verjetno nas ni malo, ki smo kot otroci brali zbirko Pet prijateljev. Verjemite, da so zanimive tudi dandanes. Juno in Maj z veseljem poslušata o pustolovščinah Juliana, Dicka, Anne, George in Timmyja, pogosto pa se tudi igrata, da je Juno George, Maj pa njen pes Tim 🙂

IMG_9693

Brez Harryja v naši hiši ne gre, saj ga Juno obožuje. Poleg tega, da bereva vse dele v žepni izdaji (trenutno sva pri petem delu), pa je prava poslastica za prelistat (in seveda tudi za prebrat) tale ilustrirana izdaja prvega dela. Res je prekrasna!

IMG_9780

Za konec pa še ena naših naljubših – knjiga, ki jo je napisala moja mami, ki je že skoraj štirinajst let ni več z nami. Vesela sem, da lahko otroka tudi preko zgodbic, ki jih je napisala čutita vsaj del tega, kakšna je bila njuna babi.

IMG_9690

 

One thought on “Naše najljubše knjige

  1. Pingback: (Zvezdne) pravljice so zakon! | travel, food and all things good

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.