T&T ocenjujeva: Greeko

Obožujeva Grčijo in vse, kar je z njo povezano, tako da je čisto logično, da sva tudi nora na grško hrano. Leta 2002, ko sva kot študenta backpackala po Grčiji, sva si zaradi omejenega budžeta lahko privoščila le girose za drobiž, nekaj let kasneje pa sva že lahko uživala tudi v kakšni malo boljši restavraciji in preizkusila marsikatero specialiteto. Grško restavracijo, ki so jo odprli trije Grki, smo pred kratkim dobili tudi v Ljubljani in midva sva jo obiskala na valentinovo.

26198130_182491902485039_1905746678714114842_o

Lokacija: Na Trubarjevi v Ljubljani (nekdanji Kralj žara).

Za družine ali za starše? Bi rekla, da bolj za starše, sploh zaradi ambienta, ampak bi se našlo kaj dobrega za pojest tudi za otroke, če se ravno znajdete v bližini in si želite kaj dobrega prigrizniti.

Kaj smo naročili: Na večerjo sva se odpravila v družbi Anje (gotovo jo poznate iz Maminemaze) in njenega Uroša in odločili smo se, da poskusimo čim več dobrot. Za predjed smo naročili dve hladni in dve topli predjeti – ribji namaz in (seveda obvezen) tzatziki ter dve vrsti saganakija (ocvrte fete). Mene sta najbolj navdušila tzatziki, ki je bil res okusen in svež ter feta z medom in sezamom.

IMG_1210

23916611_164287434305486_6846079190162463078_o

Ko smo z grškim vinčkom nazdravili na Anjinega in Uroševega dojenčka, ki ga čakamo te dni, smo naročili še glavne jedi. Anja in Uroš giros, Tadej jagenjčka, jaz pa pastitsio, poleg pa seveda še grško solato. Vsi smo bili zelo zadovoljni s svojo izbiro.

IMG_1205

Kaj nam je bilo všeč? Tadej pravi, da je bil njegov jagenjček odličen, moj pastitsio pa je bil naravnost božanski! Za tiste, ki ne veste, za katero jed gre, naj povem, da je kot neke vrste lazanja. V Grčiji sem jedla mesnega, v Greekotu pa imajo vegetarijanskega, ki je res okusen in kremast in za prste polizat! Več kot odlična je bila tudi sladica – čokoladni sufle s smetano in vanilijevim sladoledom, ki se je kar topil v ustih … Njama!

IMG_1214

IMG_1230

Kaj nam je bilo malo manj všeč? Meni je bilo všeč pravzaprav vse. Mogoče še najmanj to, da sem bila na koncu res že tako sita, da nisem mogla ‘do konca’ uživati v sladici. 🙂 Vsekakor sem prepričana, da bova v Greeko s Tadejem še šla.

Aja, pa še to. Ker je bilo valentinovo, so naju z Anjo ob odhodu razveselili še vsako s svojo vrtnico, na katero je bil pripet kuponček za brezplačen koktejl ob naslednjem obisku. Lepo, kajne??

IMG_1232

IMG_1222

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.