T&T ocenjujeva: Capra

“Zakaj nismo vsak teden tukaj?” je vprašal Tadej, ko so nam postregli s predjedjo v Capri. In sem se kar strinjala z njim. Capra nama je res zakon, samo do Kopra se nam ne da vozit prav pogosto, drugače bi bili pa zagotovo (skoraj) vsak teden tam.

27857922_770727653113098_8089674511089180448_n

Lokacija: v centru Kopra. Če greste tja v nedeljo, je v bližini celo brezplačno parkiranje.

Za družine ali starše: Glede na to, da je restavracija precej elegantna, bi na prvo žogo človek rekel, da ni primerna za otroke, ampak bi se zmotil. Do najmlajših so zelo prijazni, imajo tudi nekaj jedi, namenjenih njim in naša dva tam res uživata. Smo pa nazadnje opazili, da so prijazni tudi do kužkov, saj je bilo notri kar nekaj luškanih štirinožcev.

Kaj smo naročili: Izbira je res velika in priznam, da se je težko odločit. Morda bi prav zato res morala večkrat tja, da bi lahko preizkusila več jedi. Za predjed sva s Tadejem izbrala bakalar, ki je bil lično postrežen v ‘ribji konzervi’ in ocvrte sardele Capra, ki so z eno besedo: BOŽANSKE. Ko pregrizneš skorjico, se ven pocedi stopljen sir … za prste polizat, vam rečem!

IMG_1593

IMG_1595

Sledila je težka odločitev glede glavne jedi. Maj, naš ljubitelj pašte, se je seveda odločil najlažje – špageti s paradižnikovo omako. Je kar oči zapiral od užitka med jedjo, vam povem. Juno, ki vedno naroči pohančke ali ocvrte kalamare, je tokrat morala izbrati nekaj drugega, saj tega nimajo na meniju. Je pa priznala, da je bil pečen krompirček s piščancem (znotraj mehkim in sočnim, zunaj hrustljavo zapečenim) prav tako odlična izbira.

IMG_1602

IMG_1605

Midva sva šla malo bolj v morsko smer – jaz sem si privoščila odlične fuže s škampi in tartufi, Tadej pa morsko pojedino – ribji file s školjkami, rakci in hobotnico, za piko na i pa še polenta. Dobro? Ne, odlično!

IMG_1614

IMG_1642

Kaj nam je bilo všeč? Vse zgoraj našteto je bilo odlično, sladice so pa pika na i. Jaz sem uživala v kombinaciji kokosa in manga (sladica Coco), Tadej pa v kombinaciji čokolade in hruške (sladica Vivo). Sladice v Capri so nekaj posebnega, včasih si jih naročil tako, da so ti prinesli tablico, na kateri so bile fotografije sladic, danes pa so le opisi in imena, da si potem še bolj prijetno presenečen.

IMG_1630

IMG_1634

Pa tamalčka? Onadva se očitno ne navdušujeta toliko nad fino kulinariko in prefinjenimi sladicami kot midva. Maj si je preprosto naročil čokoladni rogljiček (me je prav presenetilo, da so ga sploh imeli), Juno pa je rekla, da sladico v Capri zamenja za sladkorno peno. Ah ti otroci, še veliko se morajo naučiti v življenju, a ne?

IMG_1625

IMG_1636

Kaj nam je bilo malo manj všeč? Meni je bilo resnično všeč prav vse – pohvaliti moram tudi izredno prijazne natakarje. Še najmanj mi je všeč dejstvo, da Capre ni v Ljubljani in ne morem tja večkrat 🙂

IMG_1644.JPG

 

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.