Pri čarovnicah v Živalskem vrtu

Te dni so za otroke marsikje pripravili zanimive delavnice in dogodke, izjema ni niti Živalski vrt v Ljubljani, kjer se lahko udeležite dveh dogodkov. Mi smo se odločili za čarovniški dan in ni nam bilo žal.

IMG_8433.JPG

V živalski vrt smo prišli že kako uro pred začetkom delavnice in se malo sprehodili okrog in seveda šli tudi na igrišče, ki je v živalskem vrtu pač obvezno. V vremenu, s kakršnim nas je razvajala druga polovica oktobra je bil sprehod res čudovit.

IMG_8378

IMG_8387

Potem pa je bil čas, da spoznamo čarovnico Sonjo, ki je na srečo prijazna čarovnica in nam je pokazala in povedala marsikaj zanimivega. Na začetku našega druženja smo spoznali podgano po imenu Johnny, leopardskega gekona in madagaskarskega sikajočega ščurka. Vse živali smo lahko tudi pobožali in jih celo vzeli v naročje, kar je bilo vsekakor prav posebno doživetje.

IMG_8401

IMG_8440

Sledilo je malo čaranja, ko nam je Sonja pokazala nekaj čarovniških trikov, nato pa nekaj minut za ustvarjanje, ko smo naredili čudovite čarovniške svetilke.

IMG_8445

IMG_8446

Na koncu smo šli skupaj s Sonjo še na en sprehod po živalskem vrtu. To je bilo nekaj prav posebnega, saj smo izvedeli marsikaj zanimivega – med drugim to, zakaj ima morski lev dlako in kako globoko se lahko potopi los. Tisti, ki gredo na sprehod s čarovnico imajo še en poseben privilegij, in sicer ta, da lahko celo nahranijo kakšno žival. Mi smo hranili medvede in prav zabavno je bilo opazovati, kako velikanski medved s svojo čeljustjo stre majhne orehe in jih pozoba.

IMG_8451.JPG

Naša pot se je končala pri novoodprtih letalnicah za sove, kjer smo lahko videli sovja jajčka in celo sovje izbljuvke ter izvedeli marsikaj zanimivega o teh lepih živalih. Tekom našega druženja smo se vsi (tudi starši) veliko naučili in dogodivščina je bila res nekaj posebnega. Če imajo tudi vaši otroci tako radi živali kot moji, vam jo vsekakor priporočamo.

IMG_8459

IMG_8397.JPG

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.