T&T ocenjujeva: Gostilna pri Mari

Gostilno pri Mari smo odkrili povsem po naključju – po drsanju na Rakitni smo bili namreč premraženi in lačni in smo iskali, kje v bližini bi lahko pojedli kaj dobrega. Striček Google nam je priporočil to gostilno in ker je ocenjena odlično, smo se odločili, da jim damo priložnost. Nismo bili razočarani.

foto: Igor Mali

Lokacija: Kamnik pod Krimom – nekaj kilometrov iz Ljubljane in kot nalašč za kosilo za vikend, po tistem, ko se na primer sprehodite po neokrnjeni naravi okoli jezera Rakitna.

Za družine ali starše: Za vso družino, saj je izbira res velika.

Kaj smo naročili? Za predjed nas je navdušila plošča različnih dobrot, na kateri so bile mesnine, sir, odličen namaz s čemažem in druge dobrote, pika na i pa je bila še topla predjed – jurčki na žaru z domačim kruhom.

Za glavno jed se naša otroka nista izneverila klasiki – njoki za Maja in pohanček za Juno (mimogrede, bil je tako mehak, da za rezanje skoraj ni potrebovala noža).

Jaz sem se odločila za biftek v poprovi omaki, ki je bil ravno prav zapečen, zraven pa sem dobila porcijo tako dobrega praženega krompirja, kot ga je včasih delala moja babica.

Kljub temu, da smo vsi jedli odlično, pa je bila Tadejeva izbira verjetno še najboljša – jedel je namreč teletino izpod peke, pripravljeno v krušni peči.

Pa sladice? Slasten jabolčni zavitek s sladoledom, domača kremšnita in višnjevo-čokoladna torta. Z eno besedo: njam!


Kaj nam je bilo všeč: Kot rečeno je bilo vse odlično, še najbolj pa Tadejeva teletina. Očitno peka v krušni peči res naredi svoje!

Kaj nam je bilo malo manj všeč? Če bi morala izpostaviti nekaj, kar mi je bilo med izbranimi jedmi najmanj všeč, bi bila to višnjeva torta, ki je bila sicer dobra, a za moj okus je bila preveč čokoladna in v njej je bilo premalo višenj, zaradi česar je bila tudi malce premalo sočna. A Maj se ni prav nič pritoževal in mi jo je pojedel več kot polovico. 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.