T&T ocenjujeva: diVino

Tokrat smo se lačni znašli sredi BTC-ja in enkrat za spremembo smo si zaželeli nekaj drugega od kitajske hrane, pa smo šli v restavracijo diVino.

Lokacija: Kristalna palača v BTC-ju v Ljubljani.

Za družine ali starše: Sicer bolj za starše, ampak mi smo bili tam vsi štirje in so bili zelo prijazni. Otrokoma so pripravili testenine in natakar je kar sam predlagal, da porcijo razdelijo na dva krožnika.

Kaj smo naročili? Najprej so nam prinesli pozdravček iz kuhinje, in sicer topel hrustljav kruh z namazi iz oliv in skute. Zelo dobro je bilo in Maj je že pri prvem ugrizu v kruh s skutnim namazom vprašal: “Mami, a bomo sem še kdaj prišli? Ful je dobro!”

Otroka sta naročila testenine z govedino in jurčki, ki so bile res odlične. Skuhane al dente, omaka pa odličnega okusa.

Sama sem naročila goveji file na lava grillu s pečenim krompirčkom ter dodatkom pršuta in mocarele. Meso je bilo izvrstno in mehko, krompirček pa odličen.

Kaj nam je bilo všeč? Tokrat je bil nad naročenim najbolj navdušen Tadej, ki je naročil beefsteak na lava grillu z belo polento in popečenim treviškim radičem. Z govedino Tadej ni pogosto zadovoljen, saj mu jo ponavadi prepečejo (kljub temu, da naroči rare), tokrat pa je rekel, da je bilo meso popolno pečeno in mehko kot “putrček”. Da ne omenjam, kako dobro je zraven prijalo vino – naročila sva Krasno belo iz kleti Brda.

Zelo so nas navdušile tudi sladice – limonina pita in sufle z jagodnim sladoledom. Z eno besedo: božansko.

Kaj nam je bilo malo manj všeč? Na splošno smo bili z obiskom zelo zadovoljni, tako s hrano kot s postrežbo, saj je bil natakar zelo prijazen in prilagodljiv, glede na to, da najbrž nimajo pogosto otroških gostov. Edini minus so morda le malce višje cene, saj končni znesek ni bil ravno takšen, da bi si takšno kosilo človek privoščil vsak dan (ali vsak teden). Ampak kdaj pa kdaj, za posebne priložnosti se pa lahko malo razvajamo, kajne?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.