#SRB: Srbija z otroškega vidika

Letos sem bila že drugič v Srbiji. Zelo je bilo dobro. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo šli v živalski vrt v mestu Palič.

Tam smo videli ježevce, kozice, žirafo, krokodila, papagaje in imeli so tudi zelo dobro igrišče. Mami mi je povedala, da so bila tudi v Ljubljani takšna igrišča, ko je bila ona majhna.

Zelo dobra je bila tudi hrana. V Srbiji imajo veliko mesa, meni pa je bila najbolj všeč pica in cheese cake. Pico smo jedli v posebni piceriji na splavu, kjer smo lahko tudi malo namočili noge v Savo.

Kota 70

Dober je bil tudi Muzej znanosti in tehnike. Najprej nas je prijazna gospa vodila okoli in nam povedala zanimivosti. Videli smo gasilsko kočijo, staro potapljaško opremo in star pralni stoj. Tam je bila tudi slika Nikole Tesle, o katerem smo se učili v šoli.

Spodaj so bili eksperimenti, ki smo jih lahko tudi preizkušali. Najbolj mi je bila všeč soba, v kateri si se počutil kot da si pijan. Ko si šel noter, se ti je vrtelo in bilo je zelo smešno.

Všeč mi je bila tudi posebna tehtnica, na kateri si videl, koliko tehtaš na Zemlji in koliko na drugih planetih.

Imeli so tudi škripec, na katerega si se usedel in si se vlekel navzgor in posebno sobico z ogledali, ki je bila kot kalejdoskop.

Ena najboljših stvari v Srbiji je bil zame tudi hotel, ker je res odštekan. Imenuje se Mama Shelter. Tam je vse zelo barvito, v sobi imaš maske, ki jih lahko tudi kupiš. Poleg tega, da je hotel zelo lep, je spodaj tudi nakupovalni center in igralnica. Starši grejo lahko na kako kavico v hotelski bar, otroke pa odložijo v igralnici.

V hotelu imajo tudi dobre filme. Mi smo gledali Jurski svet.

Upam, da bom šla še kdaj v Srbijo, ker je tam zelo lepo.

Foto: Mateja Tamše in Tina Guček

One thought on “#SRB: Srbija z otroškega vidika

  1. Pingback: Kam za krompirjeve počitnice? | travel, food and all things good

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.