#Tenerife: Kaj je najbolj navdušilo otroka?

Priznam, da je imelo pri odločitvi, da gremo na Tenerife veliko vlogo dejstvo, da je tam ogromno zanimivosti za otroke. Ključna sta verjetno dva parka: Siam in Loro, ki sta bila najbolj všeč tudi mojima otrokoma.

Siam park

Siam park je vodni park, ki ga oglašujejo kot najboljšega v Evropi oziroma celo na svetu. Temu primerna je seveda tudi vstopnina, ki ni ravno zanemarljiva, ampak mi smo tam resnično uživali. Glede na starost in velikost otrok izbereš atrakcije, ki te zanimajo in … akcija. Kaj je dobro vedeti:

  • Park je odprt osem ur (od 10h do 18h) in čas res prehitro mine, sploh, ker je tam veliko ljudi in je posledično gneča oziroma moraš čakati, da prideš na vrsto.
  • Da bi se vrstam izognil, lahko kupiš tako imenovani “fast pass”, ki stane 15 evrov na osebo, a ti ne omogoče neomejenega uživanja (torej da greš na nek tobogan desetkrat), ampak greš mimo vrste na vsakega lahko le enkrat. Poleg tega ti tudi fast pass ne zagotavlja, da ti ne bo potrebno čakati, saj je tudi na hitrih vrstah lahko precejšnja gneča.
  • Denarnico, ključe, telefone in podobno lahko shranite v omaricah, ki jih zaklenete. To smo storili tudi mi, in ker nismo skoraj nič slikali pač ne morete videti, kaj vse smo počeli v parku, ampak zagotavljamo vam, da je bilo nepozabno.
  • Atrakcije so omejene glede na velikost. Za najmlajše je na voljo mivkasta plaža z majhnimi valovi, za malenkost večje nekaj manjših toboganov in tako imenovano ‘izgubljeno mesto’, nato pa gredo atrakcije po velikostih za otroke, večje od 110 cm, večje od 125 cm in večje od 140 cm. Poskrbljeno pa je seveda tudi za adrenalinske navdušence – najbolj zanimiv zanje je Tower of Power, na katerem se spustiš z 28-metrskega tobogana in lahko dosežeš hitrost do 80 km/h.
  • V parku je tudi kar nekaj restavracij in barov s prigrizki, a je gneča precejšnja in na ta račun tudi izgubiš kar nekaj časa.

Loro park

Loro park je živalski vrt, kjer lahko vidite tudi predstave ork, delfinov, morskih levov in drugih živali. Pri svojem poslovanju poudarjajo, da skrbijo za dobrobit živali in okolja. Nam se je zdelo, da za živali lepo skrbijo, res pa je, da nikoli ne veš, kaj se skriva v ozadju takih ustanov. Pred obiskom si velja zapomniti:

  • Najbolj atraktiven je šov z orkami (spomladi smo si ogledali vse tri dele filma Free Willy in so orke trenutno pri nas zeloooo aktualne), pa tudi z delfini in morskimi levi. Pa ogled pingvinov, zanimivi akvariji, gorile in še bi lahko naštevala.
  • Mi smo bili v Loro parku v visoki sezoni in je bila kar gneča, ki pa je proti popoldnevu malce pojenjala. Tudi živali so bile popoldan, ko ni bilo več tako vroče, malce bolj aktivne.
  • Če načrtujete obisk obeh parkov (Siam in Loro), se splača kupiti skupno vstopnico, ki je nekoliko cenejša. Na odraslega pride 66, za otroka pa 45,50 evra.

Ogled kitov in delfinov s katamaranom

Poleg tega, da smo živali gledali v živalskem vrtu, smo se odločili, da jih bomo šli gledat tudi v naravno okolje. Ker je med otokoma Tenerife in La Gomera ogromen morski jarek, globok kar okoli 4,5 km, je tam ogromno kitov, delfinov, želv in drugih morskih živali. Mi smo se odločili za triurni izlet in že po nekaj minutah videli delfine, nato pa še dve veliki jati kitov, ki sta kar nekaj minut plavali okoli nas. Izlet smo zaključili s plavanjem, nato pa smo se vrnili v marino. Nepozabno!

Deskanje na valovih

Tenerife je priljubljena destinacija mnogih deskarjev in kajtarjev in tudi moja otroka sta si zaželela preizkusiti svojo spretnost na valovih. Pa smo šli v El Medano, kjer so najbolj primerni valovi. Našli smo izposojevalnico surfov, kjer se lahko dogovoriš za zasebne ure, otroka sta dobila vsak svoj neopren in svojo desko in smo šli. Ker inštruktor seveda ne govori slovensko, otroka (sploh Maj) pa ne ravno dobro angleško, je vse razložil meni, jaz pa njima. Šlo jima je neverjetno dobro in že po nekaj poskusih sta se oba uspešno postavila na desko in prevozila kar nekaj metrov. Bila sta navdušena in čez nekaj dni smo zadevo ponovili. Zdaj, ko imata nekaj osnov, si menda lahko naslednjič samo še sposodimo deski in lahko deskata kar sama.

4 thoughts on “#Tenerife: Kaj je najbolj navdušilo otroka?

  1. Pingback: #Tenerife: pravi za poletne počitnice? | travel, food and all things good

  2. Pingback: #Tenerife: Kaj je bilo najbolj všeč nama? | travel, food and all things good

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.