#Tenerife: Kaj je bilo najbolj všeč nama?

Če sem tule pisala o tem, kaj je bilo na otoku Tenerife najbolj všeč otrokoma, se spodobi tudi en zapis o tem, kaj je najbolj navdušilo naju s Tadejem, kajne?

Ker sva oba navdušena nad dobro hrano, bom v prvi vrsti omenila prav to. Skoraj vsak dan smo jedli morske dobrote – ribe, rakce, kalamare, hobotnice, školjke, ki so odličnega okusa, cene pa povsem zmerne oziroma podobne našim. V vasici Tajao smo odkrili krasno morsko taverno Agua y Sal, ki nas je tako navdušila, da smo se tja vrnili kar nekajkrat, smo pa dobro jedli tudi drugod. Mene je navdušil sistem tapasov, tako da sva večinoma naročila več različnih porcij in nato smo jedli malo tega in malo onega.

Odlični rakci v česnovi omaki
Tapas: školjke, hobotnica v solati, paprike pimientos de padron, sardelice in ocvrti mini kalamari
Vongole v vinski omaki
Če imaš iz restavracije še tak razgled, je to res pravljično

Poleg hrane, sem se navdušila nad ljubkimi starimi mesteci na severu otoka. Prve dni smo se držali bolj na jugu, ki je precej turističen in moram prizati, da sem bila kar malo razočarana, ker nisem nikjer našla kakega mesta, ki bi imelo poseben čar. Na srečo se je to potem obrnilo. Najbolj sta me navdušili mesti La Laguna in La Orotava, kjer na vsakem koraku najdeš kakšen krasen fotogeničen kotiček ali kavarno, v kateri je prav poseben užitek spiti kavo. V eni izmed njih nam je stregel zelo simpatičen natakar, ki nas je vprašal od kod prihajamo. Ko smo povedali, da smo iz Slovenije, je iz rokava stresel imena vsaj desetih slovenskih košarkašev in povedal, da je velik poznavalec (in oboževalec) slovenske košarke :).

Zanimivo je tudi mesto Puerto de la Cruz, kjer je umetnik Cesar Manrique, ki sicer prihaja z otoka Lanzarote, postavil zanimiv kopalni kompleks Lago Martianez. Gre za bazene (z morsko vodo, ki je precej hladna), ki jih dopolnjujejo razni otoki in skulpture, ki so značilne za Manriquejev slog in vse skupaj je kar zanimivo videti in doživeti.

Na koncu pa še eno mestece, ki naju je očaralo – to je Icod de los Vinos, kjer najdete tudi zmajevsko drevo, o katerem sem pisala tu. Ljubko mestece je vredno, da se sprehodite po njem, spijete kakšno kavo v parku ali si privoščite pokušanje vina, otroci pa bodo navdušeni nad hišo metuljev.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.