Family Park za vso družino

Lanske krompirjeve počitnice smo preživeli v zabaviščnem parku Family Park blizu Dunaja, kjer nas je navdušilo marsikaj – predvsem pa to, da v parku ni bilo pretirane gneče, kar je v času šolskih počitnic lahko značilno za takšne parke.

Pogosto sem se pogovarjala s starši, ki so med počitnicami z otroki odšli na primer v Gardaland, nato pa so se pritoževali, da so več časa stali v vrstah kot uživali na atrakcijah. Zato sem si želela, da bi bil naš prvi družinski obisk zabaviščnega parka drugačen. Odločili smo se obiskati manj znan, a zato nič manj zabaven Family Park.

Naj že na začetku opozorim tiste, ki ste veliki “adrenalinci”, da morda tu ne bo toliko aktrakcij za vas. Nekaj bolj ekstremnih sicer je, a ne toliko. Nam, ki imamo raje manjše doze adrenalina (in naši otroci še niso v najstniških letih), pa je bilo ravno to všeč. Poleg že omenjene zmerne gneče, seveda.

V Family Parku boste našli kar nekaj atrakcij, primernih za čisto majhne otroke – ena od njih je tudi pravljična dežela, skozi katero se lahko sprehodite z otroki. Pa na primer kotiček, kjer se lahko igrajo z mivko in vodo ter kotiček, kjer lahko božajo koze, ovčke in osličke. Poleg vožnje s traktorji in vlakci, seveda.

Malo večji otroci bodo uživali na takšnih in drugačnih vrtiljakih, za še večje pa so na voljo tudi vlakci smrti in tisti res visoki vrtiljaki, kamor je šla naša devetletnica kar sama, saj si midva s Tadejem (priznava), nisva upala.

Mi smo se za obisk odločili med krompirjevimi počitnicami, ko je bilo v parku vse tematsko obarvano – praznovali so namreč Halloween, zato je bila izkušnja še toliko bolj zanimiva (čudovito mora biti tudi za božič, ko pripravijo pravo zimsko pravljico), res pa je, da nam je bilo malo žal, da ni bilo bolj toplo, saj si je Maj želel popeljati se s kakšnim vlakcem, ki pelje čez vodo, pa mu tega nisem pustila (grozna mama, vem).

P. S. Cene najdete tule, če pa park obiščete z otrokom, ki praznuje rojstni dan, ima vstop brezplačen.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.