Naše super grške počitnice: Skopelos

Po enem tednu na Skiathosu smo se vkrcali na trajekt in odpluli na Skopelos. Čeprav je bil že Skiathos krasen, nam je bil Skopelos na nek način še bolj všeč.

Vožnja je trajala slabo uro, saj smo se izkrcali na vzhodni strani otoka in se kar takoj odpeljali pogledat krasno vasico Glossa.

Glossa je na hribu, gre pa za vas, v kateri se med modro-belimi hiškami prepletajo ozke potke, po katerih smo se nekako brez cilja sprehajali in naleteli na krasen lokalček. Usedli smo se kar na blazine, ki so razpostavljene po stopnicah in si iz (na roke napisanega) menija naročili pijačo in slastno sirovo pito, ki malo spominja na burek (s tem, da je prelita z medom). Njam!

Potem nas je pot vodila na zahodni del otoka, kjer smo v bližini glavnega mesta našli krasen apartma z balkonom in spet z bazenom. Cena za 6 nočitev: 420 evrov.

Plaže so tudi na Skopelosu krasne. Ena bolj posebnih je Glisteri, ki se nahaja v zalivu, v njem pa je tudi beach bar, v katerem lahko naročite hrano in pijačo.

Na plaži Panormos me je navdušila predvsem turkizna barva vode, otroka pa pedalinček, ki smo ga najeli. Namestili smo se na ležalnikih, ki so v lasti taverne na plaži in ker smo naročili kavo in pijačo, nam za ležalnike niso zaračunali. Zvečer ležalnike preprosto zamenjajo z mizami in stoli, tako da smo tam pojedli še večerjo.

En dan smo se podali po poteh filma Mamma Mia, ki so ga posneli na otoku. Seveda ni šlo brez ogleda slavne kapelice na hribu, kjer naj bi se poročila Sophie in Sky, obiskali pa smo tudi plažo Kastani. Slavnega pomola, na katerem v filmu plešejo tam ne boste našli – postavili so ga samo za snemanje filma in ga po snemanju tudi podrli.

Posebno »poglavje« na Skopelosu je tudi istoimensko glavno mesto. Kavarn, restavracij in trgovinic tam ne manjka, in z lahkoto v mestu preživite kar nekaj prijetnih večerov.

Krasnih kotičkov vam na Skopelosu nikakor ne bo zmanjkalo. Če ne drugega, vas ob cesti preseneti napis, da je 50 metrov naprej food truck z domačo hrano, ko pa se tam ustaviš, te pričakajo še oslički, gugalnica, ki visi z drevesa in prijazni gostinec, ki ti postreže grško hrano “with a twist”.

In ko smo ravno pri hrani – dajte si duška. Grška kulinarika je res ena boljših!

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.