Obožujem London!

V London sem se zaljubila na prvi pogled (pardon, obisk). Prvič sem ga obiskala službeno in že po približno eni uri sprehajanja po tamkajšnjih ulicah, sem poklicala svojega dragega in mu rekla: »Komaj čakam, da prideva skupaj sem! Boš videl, všeč ti bo!« In sva šla. In mu je bilo. Od takrat sva London obiskala skoraj vsako leto in ko sem postala mamica, sem čakala samo na to, da bo moja dojenčica dovolj velika, da to čudovito mesto spet obiščem.

DSC_0566

Odločili smo se za poletni obisk, ko naj bi bilo najmanj možnosti za slabo vreme (čeprav sem enkrat v nekem vodiču prebrala, da za London pravzaprav nikoli ne moreš računati na vreme – lahko ga obiščeš jeseni ali spomladi, pa boš imel čudovit sonček, lahko pa je mraz in dež sredi poletja). Juno je bila stara enajst mesecev, z nami pa sta potovala tudi svakinja in enajstletni nečak, ki sta London obiskala prvič, zato smo oglede prilagodili njima in si ogledali predvsem tiste najbolj ključne zanimivosti.

S podzemno železnico, ki je bila sploh za enajstletnika prav posebno doživetje, smo se od našega hotela zapeljali do Leicester Square-a, od tam pa peš raziskovat. Najprej sprehod do Trafalgar Square-a, kjer je bilo seveda nujno fotografiranje z ogromnimi kipi levov, nato naprej do Temze in občudovanje velikega kolesa London Eye ter poziranje pred parlamentom. Na južnem bregu Temze se kar naprej nekaj dogaja in na tisti čudovit poletni dan ni bilo nič drugače. Pogrnili smo odejico na travo, si privoščili piknik, nato pa lovili velikanske milne mehurčke, uživali ob pogledu na ulične pantomimike in se vozili z vrtiljakom. Zabava za majhne in velike zagotovljena!

DSC_0488

DSC_0738

Sledil je skok do katerdale St. Paul’s, saj sem želela Taiu pokazati razgled s kupole, a smo bili žal malce pozni in bi nam ostalo le malo časa za ogled velike katedrale od znotraj, tako da smo si raje privoščili malico in kavico v Starbucksu blizu katedrale in občudovali njeno mogočnost od zunaj. Tam smo iz vozička spet »spustili« našo malo nadebudnico, ki se je medtem naspala in si je zaželela malce gibanja. Prav uživala je, ko je po vseh štirih podila golobe po malem trgu, da nasmejanih pogledov mimoidočih, ki so jo opazovali (in nekaj navdušenih japonskih turistov, ki so jo fotografirali), ne omenjam.

DSC_0573

Nato pa hop na podzemno in do slavnega mosta Tower Bridge, saj si je Tai želel videti, kako dvižni most deluje. Že doma smo tako na internetu pogledali urnik, kdaj most dvignejo – in ker so ga v času našega obiska le enkrat ali dvakrat, smo morali pohiteti, da tega »fenomena« ne zamudimo. Po ogledu smo se še sprehodili mimo Tower of London, nato pa se počasi odpravili proti hotelu in zaključili naš prvi dan.

DSC_0595

Drugi dan nas je zjutraj pozdravil dež, zato sva s svakinjo ostale pustili v hotelu, midve pa šli v »šoping«. Malo ženskega druženja je še kako prijalo, Tadej pa je z veseljem ostal »doma« z otrokoma in se izognil gneči na Oxford Streetu. Popoldan so padavine ponehale in podali  smo se na sprehod po Hyde Parku in ogled trgovine Harrods, sledil pa je obisk kitajske četrti ter slaaaaastna večerja v najini najljubši vietnamski restavraciji. Zvečer sem si sama privoščila še ogled mjuzikla, ostali pa so šli počivat v hotel.

DSC_0639

Naš tretji dan je bil namenjen simpatičnemu Covent Gardenu, odštekanemu Camden Townu ter kosilu v restavraciji enega najljubših chefov mojega moža – Ottolenghi. Nato pa še sprehod mimo Buckinghamske palače in hranjene veveric v St. James’s Parku, potem pa počasi v hotel pakirat, saj nas je naslednje jutro letalo že popeljalo nazaj domov.

DSC_0700

DSC_0671

Ob odhodu sta svakinja in nečak potrdila, da je London mesto, ki očara in dejala, da se bosta tudi sama vsekakor še vrnila tja, jaz pa sem že razmišljala o tem, kako bo, ko bo moja Juno malo večja in bo London bolj doživela ter v mislih delala seznam, kam vse jo bom takrat peljala in kaj vse ji bom pokazala.

DSC_0748

One thought on “Obožujem London!

  1. Pingback: LONDON ZA TAMALČKE | travel, food and all things good

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.