LONDON ZA TAMALČKE

Ko sem prijateljem in znancem omenila, da gremo v London, me je kar nekaj ljudi začudeno pogledalo in vprašalo, kako to, da sva s Tadejem izbrala prav to destinacijo. Prav zanimivo se mi je zdelo, da je London pri mnogih takoj zbudil asociacijo otrokom neprijaznega mesta, a sama se s tem nikakor ne morem strinjati. V čem sta moja tamalčka najbolj uživala?

IMG_7760

 

  • Po bregu Temze! Že samo sprehod po južnem bregu Temze (Southbank) je za otroke zanimiv, saj se nekaj dogaja na vsakem koraku – ulični umetniki, zanimive stavbe in klopice, opazovanje plovil, ki plujejo po reki, vrtiljak in otroško igrišče v bližini London Eye-a … vse to je razlog, da smo kar nekaj ur postopali po tistem delu Londona in prav nobenemu od nas tisto popoldne ni bilo dolgčas.
IMG_7870

Vrtiljak za male in velike

IMG_7841b

Juhu, kako lepo je tukaj!

IMG_7864

Mami, lej kakšna huda klopca! 

  • London iz višav! Ker sva midva s Tadejem na London Eye-u že bila, smo tokrat ubrali cenejšo varianto. Pravočasno smo rezervirali brezplačne vstopnice za Sky Garden in tako smo si mesto lahko ogledali iz višine 155 metrov. Obema otrokoma je bila izkušnja zelo zanimiva in predvsem Maj kar ni hotel oditi.
IMG_7774

Uau, a tja gor gremo???

IMG_7781

Razgled in pol!

IMG_7788

  • Raziskovanje parkov! »Mami, lej veverica!« »Mami, a mamo kaj kruha, da nahranim goske?« »Uau, lej ležalniki, a gremo lahko malo sedet?« »Očiiiii, mamiiiii, igriščeeeee! A gremo??? Pa poglej tisto drevo! Moram probat splezat gor!« Če vas v Londonu osreči lepo vreme, morate nujno v katerega od parkov, kjer bodo otroci nedvomno uživali.

IMG_7883

IMG_7923

IMG_7960

IMG_7966b

IMG_7970

  • Muzeji! Mi smo tokrat šli v Natural History Museum (naslednjič pride na vrsto Science Museum), kjer smo si ogledovali dinozavre, kosti, živali, drage kamne, preverili, kako je videti, ko Zemljo strese potres, spoznavali človeško biologijo in še in še. Zanimivo za otroke vseh starosti, pa še brezplačno!

IMG_8174

IMG_8181

Brez dinozavrov seveda ne gre.

IMG_8209

Orjaška sekvoja 

IMG_8198

Muzeji so lahko tudi zelo zabavni! 

IMG_8211

Mami, a to je pravi dragulj???

  • Po poteh Harryja Potterja! Če imate doma oboževalca tega znanega čarovnika (kot ga imam jaz), potem je London THE place to go! Mi smo morali nujno pogledat Millenium Bridge, ki ga v filmu napadejo jedci smrti, privoščili pa smo si tudi ogled Warner Bros. studiev, kjer so kar deset let snemali filme o Harryju in njegovih prijateljih in čeprav vstopnice niso najcenejše, moram reči, da je bilo vredno!
IMG_7856

Bejžmo, jedci smrti grejo!

IMG_7985b

Na peronu devet in tričetrtine

IMG_8118

Prečna ulica 

IMG_8098

IMG_8067

V Prepovedanem gozdu smo srečali Žrebokljuna 

IMG_8081

In seveda smo morali obvezno poskusiti tudi maslenušek!

  • Trgovine z igračami! Ker smo v štirih dneh res ogromno prehodili in videli in ker sta bila otroka res pridna in se nista niti najmanj pritoževala, kljub temu, da vem, da sta bila včasih ob koncu dneva res že utrujena, sva jih zadnji dan »nagradila« z obiskom trgovine z igračami Hamley’s, kjer sta si lahko izbrala vsak eno igračo. Doživetje v teh trgovinah (tudi na primer na oddelku z igračami v Harrodsu) je nekaj posebnega zato, ker je v trgovini kar nekaj animatorjev, ki ti igrače predstavijo in ti pokažejo, kako delujejo, super pa je tudi to, da najdeš tudi igrače, ki so drugačne kot marsikje. Juno si je tako izbrala set nekakšnih nalepk, ki jih sam ustvariš – izbereš barve in vzorce in nato izdelaš nalepko, ki lahko krasi tvoja oblačila, šolsko torbo ali pa sobo.

Hamleys assault

 

Torej London družinsko da ali ne? Vsekakor DA! Tule preverite, kako smo se imeli v tem čudovitem mestu pred šestimi leti, ko je bila Juno še dojenčica, z nami pa je bil tudi njen bratranec.

IMG_8279b

 

1 thoughts on “LONDON ZA TAMALČKE

  1. Pingback: Kam za prvi maj? | travel, food and all things good

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.