Kuba #2 (Viñales)

Naša druga postaja na Kubi je bilo mestece Viñales. Ker se je Juno še vedno slabo počutila, nismo razmišljali o javnem prevozu, ampak smo Markota prosili, če nam uredi taksi. Po precej ‘glihanja’, smo se dogovorili za ceno in se odpeljali proti zahodu.

0057

Pa pojdimo … 185 km … cca. 4 ure

Tam smo se nastanili pri prijetni družini, kjer je nekaj tednov prej bivala naša prijateljica. Guesthouse nas je s svojo barvitostjo in prostornostjo navdušil, prijazni gostitelji pa prav tako. Popoldan smo se odpravili na sprehod po zelo prijetnem mestecu.

0064

Prijazni Rubio se je čisto navdušil nad Majem.

0072

0084

Trgovina

0198

Vsaka hiša je druge barve in pred vsako so gugalniki.

0071

0070

Naslednji dan smo se dogovorili, da gremo jezdit konje. Super izkušnja, ki jo vsekakor priporočamo, le Juno in Tadej sta se na enem sedlu malo stiskala, ampak je kar šlo. Ker se naša princeska še vedno ni počutila dobro, smo šli zvečer še enkrat k zdravniku, ki je povedal, da potrebujemo antibiotike. Dal nam je recept in rekel, naj prosimo Rubia, pri katerem smo bivali, naj nam gre po zdravila v lekarno za domačine in tako smo jih dobili kar zastonj. Odločili smo se, da naše bivanje v Viñalesu podaljšamo za en dan, da antibiotiki začnejo delovati in si Juno malo opomore.

0119

0125

Naslednji dan smo šli na izlet v okolico mesta z avtobusom, namenjenim turistom. Avtobus se ustavlja na različnih točkah, mi smo se ustavili pri tako imenovani prazgodovinski freski (velikanski skali, porisani z dinozavri in drugimi prazgodovinskimi bitji) ter obiskali jamo Cueva del Indio. Kar kul, samo s kakšno Postonjsko jamo se pač ne da primerjati. 

0143

0140b

0156

Zadnji dan na zahodnem delu Kube, smo se odpeljali na plažo Jutias, ki je posebna zato, ker je namenjena tako turistom kot domačinom (mnoge najlepše plaže na Kubi so namreč za domačine prepovedane ali pa je zanje potrebno plačati vstopnino, ki je za lokalce predraga). Razen tega, da nas je še vedno jezilo vreme, ki se po nekaj dneh na Kubi še vedno ni povsem uredilo, je bila plaža naravnost sanjska. Le za kopanje je bilo žal prehladno.

0171b

0187

0176

NEKAJ PODATKOV:

Taksi Havana – Viñales: 100 evrov

Soba: 30 evrov

Kosilo (2 glavni jedi s prilogo, 2 kavi, velika voda): 22,50 evrov

Izlet s konji: 20 evrov za dva konja in vodiča

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.