Dan v Dohi

Zamude letal niso prijetna stvar, a občasno se zgodijo vsakemu popotniku. Lahko te spravijo v slabo voljo, lahko pa iz njih potegneš čim več. In prav to se nam je zgodilo nazadnje, ko smo na poti domov zamudili let iz Dohe v Zagreb in ostali v Katarju en dodaten dan.

0568

Tadej je bil najprej malo slabe volje, češ, da je bil z mislimi že doma in bi želel, da je pot čim prej za nami, jaz pa sem ugotovila, da ni prav verjetno, da bi šla v bližnji prihodnosti kdaj v Doho in da je prav, da si jo ogledamo, če smo že tukaj.

In kaj smo ugotovili? Da je mesto prav kul! Slišala sem, da znajo biti do žensk precej neprijazni (prijateljici menda na letališču celo niso želeli prodati vode, ker je pač ženska in jo je zanjo moral kupiti njen fant), ampak jaz slabih izkušenj nisem imela.
Bivali smo v noro lepem hotelu Melia, ki ima kar pet zvezdic, česar si seveda v lastnem budžetu nikoli ne bi mogli privoščiti, ker pa nam je prenočišče kril Qatar, smo seveda uživali, kolikor se da.

0574

Maj spi, mami pa uživa v hotelu s petimi zvezdicami … Cena sob se začne s 500 evri, mi smo jo (pravzaprav dve) dobili zastonj 🙂

0578

Razgled iz sobe …

Najprej smo si malce spočili, nato pa smo se dobili z našim vodičem, s katerim smo se dogovorili že na letališču, da nas bo za petdeset evrov dobri dve uri vozil po mestu.
Ogledali smo si kar nekaj zanimivih točk, kaj pa je tisto, kar smo si najbolj zapomnili?
Mesto je izjemno urejeno in čisto (po besedah našega vodiča pa v njem tudi ni absolutno nič kriminala)
V Katarju velja rek: ‘denar je sveta vladar’, saj na vsakem koraku vidite prestižne trgovine, v katerih prodajajo avtomobile kot so Ferrariji, draguljarne, v marini so ogromne jahte in stolpnice segajo v višave. Zelo zanimiv del mesta je bil tudi tisti, kjer se mi je zdelo, kot da sem v Italiji in ne v Katarju. Vodni kanali, mostički, ki jih povezujejo, arhitektura in vse ostalo je bilo kot da sem zaprla oči in se znašla sredi Benetk.

0582

Otroka so najbolj navdušili vetrni stolpi, v katerih so gnezdili beli golobi.

0605

Benetke? Ne, Doha!

0608

Kljub temu, da sem pričakovala, da nam bo v Katarju vse izven dosega rok (ali bolje rečeno, denarnice), so cene v nakupovalnem centru, ki je bil v neposredni bližini našega hotela, presenetljivo normalne in precej podobne našim.

Naš dan v Dohi je bil zanimiv in z veseljem bi bivanje podaljšala še za kak dan ali dva. Vsekakor bi si veljalo ogledati še puščavo in stari del Dohe, ki po vtisu, ki sem ga dobila iz pogovora z našim vodičem ni tako bogat in urejen, a ne dvomim, da ni nič manj zanimiv. No, morda pa se nam še kdaj ponudi možnost, da si bomo ogledali tudi to …

0610

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.