Bali za otroke

Letos nas je pot že drugič zanesla na Bali. Če sem v tem zapisu pisala o tem, zakaj je Bali sanjska destinacija za starše, bom tokrat nekaj več vrstic namenila razmišljanju o tem, zakaj je tudi idealna destinacija za družine.

0402

Ko smo šli na Bali prvič, je bila Juno stara le nekaj več kot dve leti in čeprav je že takrat nadvse uživala, sem vedela, da bo treba tja še enkrat – ko bo malo večja. In smo šli. Midva, Juno (6,5 let) in Maj (3,5 let), skupaj z nami pa še prijatelja in njuna sedemletna hčerka. Znova smo bivali v Zala Villa Bali, kar se je znova izkazalo za super zadevo, saj vam je lastnik Andrej resnično na voljo skoraj 24 ur na dan. Pobral nas je na letališču, nas vozil na izlete, svetoval, kje se dobro je in nam odgovoril na vsako naše radovedno vprašanje …

IN V ČEM SO OTROCI NAJBOLJ UŽIVALI?
Poleg čofotanja v bazenu in morju, so najbolj uživali v druženju z živalmi. Že v vili so se seznanili z velikim kuščarjem in ga hranili s papajo in drugim sadjem, vsak dan pa so opazovali tudi želvice v ribniku ob vhodu v vilo.

0018

0474d

Seveda pa smo se podali tudi na nekaj izletov, kjer smo spoznali še druge živali. Šli smo na sever Balija, v Lovino, kjer smo plavali z delfini, blizu Ubuda smo jezdili in hranili slone, en dan pa smo uživali na safariju, kjer smo videli tigre, leve, nosoroge, kače in še in še.

0332

0341

0434

0523

KAJ JE NANJE NAREDILO NAJVEČJI VTIS?
Če verjamete ali ne, otroci so bili še bolj kot nad velikimi parki navdušeni nad postankom v neki preprosti trgovinici ob cesti, v kateri ima lastnik nekaj eksotičnih živali, ki jih lahko za prostovoljen prispevek pogledaš, pobožaš in se z njimi fotografiraš. Gekoti, legvani, netopirji in papagajček so naša dva kratkohlačnika povsem prevzeli, najbolj ponosna pa je bila Juno, ki se je (poleg Andreja) edina upala prijeti čisto pravega škorpijona.

0357

0388

0378

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.