TOP 5: AMSTERDAM

Lani junija sva si s Tadejem privoščila tri dni v Amsterdamu. Sama, brez otrok. Itak, da je bilo super, ampak kaj nama je bilo najbolj všeč? Tukajle je najinih TOP 5!

  • Arhitektura! Vse tiste nore ozke hiške so mi res zelo všeč. V bistu je Amsterdam en tak majhen draguljček, po katerem se lahko samo sprehajaš in občuduješ mesto in niti ne potrebuješ kaj dosti drugega. Muzeji in ostale mestne znamenitosti so včasih čisto postranske.

IMG_2960b

IMG_2983

  • Vožnja z ladjico! Ja, zelo turistično, vem. Ampak nama je bilo kul. Sonček je toplo grel, mi pa smo se vozili po kanalih in videli kak konec mesta, ki ga sicer zagotovo ne bi.

IMG_3001

  • Sprehod skozi rdečo četrt! Itak da ne moreš v Amsterdam, ne da bi se vsaj sprehodil skozi. Čeprav je iskreno pogledano pogled na tista dekleta, ki so večinoma že preživela svoje najboljše čase, včasih precej žalosten.

IMG_2976

  • Coffee shopi! Še en ‘must go’ je bil seveda obisk coffee shopa. Ker noben od naju ne kadi, sva se odločila, da si bova namesto ‘jointa’ raje privoščila tako imenovani ‘space cake’. Svetovali so nama, naj za začetek raje pojeva vsak polovico in kasneje še polovico. Tadej ni čutil kaj dosti, jaz pa sem zaplavala v en čisto svoj svet in moram priznat, da je bila izkušnja prav zanimiva.

IMG_3227

IMG_3228

  • Izlet do mlinov na veter! Nujno sem jih morala videt, tako da sva en dan preživela v okolici Amsterdama. Videla sva mline na veter, šla v sirarno, si ogledala, kako izdelujejo tradicionalne cokle, se sprehajala ob obali in dihala morski zrak.

IMG_3104 (2)

IMG_3204

Malo manj top:
Kaj nama je bilo malo manj všeč?
– Cene so se nama zdele kar visoke. Na srečo sva prespala pri prijatelju in tako prihranila za prenočišče, ampak tudi kar se tiče restavracij, je bilo kar drago. Če že morava priporočiti kakšno, potem priporočava tole, kjer sva poleg dobre hrane dobila tudi super ambient.

IMG_3262
– Malo razočarana sva bila tudi nad tržnico cvetja, ki pravzaprav ni tržnica z rožami, ampak na večini stojnic prodajajo čebulice za rože. Kake množice pisanih cvetočih štantov tako ne pričakujte, čeprav kaj rožic se pa vseeno najde!

IMG_3038
– Kot velik ljubitelj sira, je bil Tadej razočaran tudi nad prodajalnami sira. Res je, da jih je veliko in da so siri dobri, ampak izbira pa ni prav bogata. V večini trgovin prodajajo nekaj vrst (praktično povsod enakih) in to je to.

IMG_2951 (2)

Ampak ‘all in all’ – AMSTERDAM JE RES GOOD! Priporočava!

IMG_3057

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.