GOOD je … velika noč!

Pri nas imamo radi veliko noč iz vsaj dveh razlogov. Prvič, ker se takrat dobro je in drugič, ker radi barvamo pirhe. Pri nas pirhi niso nekakšne čudovite umetnine, ker nam je bolj kot to, da so videti popolni, pomembno to, da se pri krašenju zabavamo. Ne glede na to, kaj pripravim za barvanje, sta otroka še vsako leto doslej najraje vzela v roke čopič in jajčka pobarvala s tempera barvami. Na koncu jih še namažemo z maščobo, da se lepo svetijo in to je to. Takšna smo ustvarili lansko leto …

IMG_1182

– Tisti na levi je delan s servietno tehniko in izdelava je preprosta: najdeš luštne servietke, ločiš plasti, da ostane samo vrhnja (tista s slikico), narežeš servietko na manjše koščke in te koščke nalepiš na jajce s čopičem, ki ga pomakaš v jajčni beljak.
– Skrajno desnega je porisal Maj z mamino pomočjo. Najprej ga je pobarval z zeleno tempera barvo (s čopičem). Ko se je ta posušila, je gor s prstki napackal z rdečo tempero, ko je bila rdeča suha, pa čez še z rumeno.
– Zgornjega – jezni ptič – je naredila Juno. Najprej je jajce pobarvala z rjavo tempero, ko se je posušilo, je narisala kljunček, nazadnje pa je nalepila še oči.
– Miniončka je narisala mami s tempera barvicami (potrebnih je bilo kar nekaj plasti barve, da je popolnoma prekrila jajce) in ko je bilo vse skupaj suho, sem nalepila oči in s črnim markerjem dodala detajle.

Mimogrede … Ko smo ravno pri veliki noči, si oglejte še Tadejev recept za pisane velikonočne piškotke in za testene ptičke, ki jih je pripravil za velikonočno prilogo revije Maja. 

 

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.