TOP 5: NEW YORK

Za New York pravijo, da se vanj na prvi pogled zaljubiš ali pa ga preprosto nikoli ne maraš. Zame velja prvo. Tam sem bila že trikrat in verjamem, da bom šla še kdaj. In kaj je zame top pet stvari, ki jih ne smete zamuditi v ‘velikem jabolku’?

  1. Brooklynski most! Je sploh kaj, kar še bolj simbolizira New York kot ta znameniti most? Sploh odkar so podrli znamenita dvojčka, mislim da ne. Most je tudi v resnici tako fascinanten kot v filmih in na plakatih in nujno se sprehodite čez njega (in ko boste ravno tam, si na brooklynski strani privoščite še slasten sladoled v Brooklyn Ice Cream Factory).
01

Most je v resnici nekaj posebnega in preprosto morate se sprehoditi čez!

02

Pa še slastna ‘nagrada’ vas čaka na drugi strani!

2. Hrana! Vsak foodie mora vsaj enkrat v življenju obiskati New York! Toliko odlične hrane kot je najdete tam, jo boste težko še kje drugje – pa naj bodo to tipični ameriški hamburgerji, kitajska hrana v China Townu, slastni bageli ali kaj drugega. Midva si vedno privoščiva tudi šoping v delikatesi Zabar’s (tam, kjer je kupovala tudi Carrie iz Seksa v mestu), kjer nakupiva ogromno dobrot – od sirov, salam, oliv, kruha in sladic. Po dolgem sprehodu po mestu taka pojedina resnično prija!

03

Hamburgerji? Ogromni so! In slastni!

04

Zabar’s – ena najbolj znanih delikates v mestu.

05

Slavni Nathan’s hot dog naju ni preveč navdušil.

3. Parki! Čeprav velja mesto za nekakšno betonsko džunglo, boste v njem našli ogromno parkov, ki so najlepši spomladi, ko cvetijo drevesa. Najbolj znamenit je seveda Centralni park, a nikakor ni edini. In ko že govorimo o cvetočih drevesih – če ste v NY spomladi, je NUJEN ogled cvetočih češenj v Botaničnem vrtu!

06

Centralni park je ogromen in zanj si je dobro vzeti ves dan. Ne bo vam žal!

07

Cvetoče češnje v Botaničnem vrtu

08

Zimsko drsanje v Battery Parku

4. Times Square! Spet nekaj tipično turističnega ampak, hej, a greste lahko v New York, ne da bi se sprehodili čez Times Square??? Itak da ne! Ustavite se tam vsaj za nekaj minut in prepustite se utripu velemesta, ki vedno znova preseneti!
In ko boste že tam, nujno kupite še karto za kakšen muzikal ali predstavo. Sama sem nora na muzikle in nikakor ne morem v New York, ne da bi si kakšnega ogledala. Kljub temu, da so cene vstopnic zasoljene, se mi zdi vredno vsakega dolarja, saj je izkušnja vedno znova neprecenljiva. Če pa niste ravno za pevsko-plesne predstave, pa pojdite gledat kakšno dramo ali pa stand up šov. Tudi v tem primeru ne boste razočarani!

09b

Tukaj vidiš, da tole mesto res NIKOLI ne spi!

10

Če imaš srečo, po predstavi, v kateri igra kakšna znana osebnost, dobiš tudi avtogram. Meni se je takole nasmehnila Lauren Graham iz serije Gilmore Girls.

5. Mesto od zgoraj! Če si to lahko privoščite, si New York lahko ogledate tudi iz helikopterja, a tudi tisti med nami, ki nimamo toliko pod palcem, lahko mesto vidimo od zgoraj. Ena izmed super izkušenj je seveda, če se povzpnete na Empire State Building (nasvet: pojdite zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, da se izognete največji gneči), obstajajo pa tudi cenejše možnosti. Na primer obisk bara na strehi hotela Gansevoort, ki ti prav tako ponuja super razgled za precej manj denarja.

11

Slavni Empire State Building od spodaj …

12

… in razgled z njega od zgoraj!

14

Takole pa uživajo gostje hotela Gansevoort. Medtem, ko oni čofotajo v bazenu …

13

… smo si mi brezplačno s terase hotelskega bara ogledali panoramo mesta od zgoraj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.