GOOD je … Prekmurje

Prvomajske praznike smo preživeli v Termah Lendava, kamor smo se tokrat vrnili že drugič. Zakaj nam je tam všeč? Razlogov je več! V bazenih je zelo topla voda, hrana je dobra, osebje izjemno prijazno, imajo veliko animacij za otroke, pa tudi okolica je lepa.

IMG_1845

Če bi vprašali Juno in Maja, se otroka verjetno sploh ne bi premaknila iz bazenov in prva dva dneva našega bivanja v Prekmurju je (na njuno srečo) deževalo, tako da smo bili res ves čas v bazenih. Med plavanjem in čofotanjem sta uživala tudi v igrah na vodi in zvečer, ko sva mislila, da bosta samo ‘padla dol’, sta zvečer še uživala v otroškem kinu in čarovniških predstavah.

IMG_1608

Vaflji za zajtrk? Ja, vsako jutro 🙂

IMG_1779

Potem pa na bazen!

IMG_2195

Prej, potem in vmes pa se en kup animacij za otroke.

 

Naslednja dva dneva smo nato posvetili raziskovanju Premurja. Ker je ravno cvetela oljna repica, so bila povsod čudovita rumena polja in bili smo navdušeni. Juno je na vsak način hotela videti slavno lendavsko mumijo, ampak se je potrebno za ogled najaviti, na telefonski številki, kamor smo klicali, pa se ni oglašal nihče. Od cerkvice, v kateri je mumija, nas je pot nato vodila na razgledni stolp – Vinarium. Na vrhu stolpa, ki v višino meri 42 metrov, sta oba otroka kar malo ‘cvikala’, ampak se jima je zdelo zanimivo. In potem sta si izprosila še pol urice na igrišču pod stolpom, medtem ko sva midva spila kavico.

IMG_1736

Gremo gor!

IMG_1723

Maj občuduje razgled

 

IMG_1742

Brez igrišča pa seveda ne gre!

IMG_1698

Lendavske gorice so res čudovite

Naslednji dan smo šli še na lendavski grad, kjer smo se najdlje zamudili ob ogledu razstave metuljev (zelo všeč so bili tudi Maju), ogledali pa smo si tudi zbirko orožja in galerijo. Po slastnem kosilu nas je pot vodila še v Veržej, kjer smo si ogledali mlin na Muri, metali kamenčke v vodo in se sprehajali ob reki, Tadej pa je tam kupil tudi moko, ki ga je povsem navdušila in od takrat peče kruh samo še iz nje. Vsekakor je bil naš ‘izlet’ uspešen in zagotovo nas bo pot še kdaj zanesla v tisti konec Slovenije.

IMG_1750

Ku-kuc

IMG_7734

Hiša vina Cuk, kjer smo si privošćili kosilo.

IMG_7733

IMG_1832

Po kosilu pa še skok do Veržeja

 

Kako pa smo se imeli pred leti v Prlekiji in v Banovcih?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.