Slastne ideje za poletno osvežitev na Odprti kuhni

Poletne temperature so končno tukaj in organizatorji Odprte kuhne so pripravili predloge, na katerih stojnicah se lahko najbolj okusno osvežite. Pa poglejmo …

J&B Vinoteka 2

Osvežilna zeliščno-zelenjavna arabska hladna jed se ob vročih dneh še posebej prileže. Tabulleh izvira iz Sirije in Libanona, a je nadvse priljubljena po vsem srednjem Vzhodu. Tradicionalno je sestavljena iz paradižnika, peteršilja, mete, bulgurja ali kuskusa in čebule ter začinjena z olivnim oljem, limoninim sokom in soljo. Lahko in nadvse aromatično.

Tabulleh Falafel

Tabulleh s kuskusom, Falafel

Poleti, ko nam prija lažja hrana in ko morda nekoliko bolj pazimo na postavo, je suši idealno kosilo ali večerja. Ekipa Nonbiri SushiSpottinga dela enega najboljših sušijev na tej ali oni strani Alp, pri čemer losos, tuna in kozice za njihove uramaki rolice prihajajo izključno od preverjenih dobaviteljev z označenim poreklom, datumom ulova in dokumenti o sledljivosti.

Nonbiri SushiSpotting

Suši, Nonbiri SushiSpotting

Očarljive rolice sladoleda so letošnja novost na Odprti kuhni in so takoj postale prava uspešnica. Ledene sladice na atraktiven način pripravijo pred vašimi očmi iz najrazličnejših sestavin – od domačega do tropskega sadja, čokolade, krekerjev in piškotov, vse skupaj pa si lahko »začinite« še z bogatim izborom sladkih prelivov in dodatkov.

Twister Ice Cream Rolls

Twister Ice Cream Rolls

Jedi Starega piskra niso za bojazljivce, in nič drugače ni, ko se lotijo sladic. Slasten, hrustljav čokoladni kornet napolnijo s kremo njihove znamenite Oreo cheesecake tortice, kako daleč boste šli, pa ostaja vaša odločitev, saj si kepico kreme s sladkimi dodatki po izbiri dopolnite sami.

Cheesecake Stari Pisker

Oreo Cheescake Kornet, Stari pisker

Iskrivi mehurčki ohlajenih penečih vin na stojnici J&B vinoteke prijetno osvežijo v vročih poletnih dneh in iz navadnega popoldneva ustvarijo poseben trenutek, poln užitka in sprostitve. Simpatična Bianca in njen oče Lučo na Odprti kuhni nikoli ne manjkata, pri njiju pa si lahko bogato razširite svoja enološka obzorja. Ste vedeli, denimo, da obstaja tudi črna Malvazija?

J&B Vinoteka 1

Mehurčki, J&B Vinoteka

Je sploh kaj lepšega, kot kozarec ohlajenega piva po vročem poletnem dnevu? Je. Kozarec prvovrstnega slovenskega craft piva v najboljši družbi na Odprti kuhni. Na pipah stojnice Craft beer se znajdejo sami vrhunski domači zvarki, ki prihajajo, med drugimi, iz pivovarn Pelicon, Bevog, Human Fish, Hopsbrew, Tektonik in Mali Grad… Ponudbo dopolnjujejo še tuja butična piva v steklenicah iz specializirane trgovine Že v redu, Primož.

Craft Beer

Craft beer

Jabidabi, Experiment; no ART = no FUN
Obisk na tej stojnici vas bo najverjetneje nasmejal do solz, za kar bodo poskrbeli energični štoserji iz ekipe, ki dela najboljše sadno-zelenjavno-zeliščne napitke. Njihov Jabidabi je povsem naraven jabolčni sok, ki ga obogatijo z okusnimi in zdravimi mešanicami, kot so ingver in limeta, jagode in bazilika ali korenček in peteršilj. Če se počutite nekoliko bolj nagajivo, vam napitek po želji začinijo še s šilcem prvovrstnega ruma.

Experiment

Jabidabi, Experiment; no ART = no FUN

Hrustljavi, sveži, zdravi in okusni so eksotični vietnamski zvitki iz ljubljanske restavracije Shambala, dežele azijskih okusov. Tu za svoje jedi, ki so kljub lahkotnosti polne karakterja, uporabljajo le najboljše in najbolj sveže sestavine. Zvitke si lahko privoščimo v morski različici z gamberi in zelišči ali v vegetarijanski z zeleno papajo in kislim mangom.

Vietnamski zvitki Shambala

Hladni vietnamski zvitki, Shambala

Vir fotk in besedila: Odprta kuhna

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.