Čudovita Bela Krajina

Ker sem kot otrok kar nekaj počitniških dni preživela v Beli Krajini, sem na ta konec Slovenije čustveno navezana in se tja radi vračamo. Tudi otroka sta jo vzljubila in najbolj sta vesela, ko kak poletni vikend predlagam izlet do Kolpe. Pa ni zanimiva le Kolpa, ampak še marsikaj!

IMG_4985

Kolpa se poleti zelo ogreje in meni, ki ne maram mrzle vode, je to super. Najrajši se gremo kopat v Podzemelj, kjer je poleg urejenega kopališča tudi nekaj igral in restavracija, v kateri poskrbijo za lakoto. Ob Kolpi si lahko marsikje izposodite tudi kanu in ne dvomim v to, da bodo otroci v vožnji uživali.

IMG_3367

IMG_3381

Podzemelj je zanimiv tudi zaradi adrenalinskega parka, v katerem bodo uživali starši in malo večji otroci (od četrtega leta dalje).

IMG_3414

IMG_3527

IMG_3539

IMG_3531

Zanimiv je tudi izlet do izvira reke Krupe, kjer je čudovita narava in čeprav je voda zelooooo mrzla, je za najmlajše prav poseben užitek skakati po njej in se čuditi, kako te lahko od mraza prav bolijo noge.

IMG_3489

IMG_3501

Za otroke je obvezen tudi postanek v vasici Otok, kjer si bodo zlasti fantje z veseljem ogledali vojaško različico letala DC-3, ki stoji kot spomin belokranjskim in ostalim slovenskim zasilnim partizanskim letališčem v času bojev med drugo svetovno vojno.

IMG_4988

IMG_3341

IMG_3337

Bela Krajina in njena okolica ponuja kar nekaj zanimivosti tudi za dodatne izlete. V Metliki lahko obiščete metliški grad, lahko se sprehodite po Črnomlju ali odkrivate lepe vasice, lahko pa obiščete tudi katerega od bližnjih lokalnih pridelovalcev dobrot. Mi smo bili na primer v vinski kleti Šuklje (ki bo kmalu odprla trgovino tudi na Bregu v Ljubljani), kjer sva si s Tadejem privoščila pokušino njihovih vin, Maj in Juno pa sta jedla belokranjsko pogačo in skakala okoli in božala njihovega mucka.

98160511

IMG_3347

IMG_3310

Zanimiv je bil tudi obisk oljarne Pečarič, kjer smo poskušali razna olja, na poti domov pa smo se ustavili tudi v destilarni in čokoladnici Berryshka, kjer smo se najedli slastnih čokolad.

IMG_3332

IMG_3551

Kaj torej zapisati za konec? Če se vam kak lep poletni vikend ne bo dalo v gnečo na cesti proti morju, zavijte v Belo Krajino – ne bo vam žal!

Če pa vas zanimalo, kje smo bivali, kliknite sem!

IMG_3427

One thought on “Čudovita Bela Krajina

  1. Pingback: GOOD je BIG BERRY | travel, food and all things good

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.