Prav posebno doživetje

Letos smo na dopustu precej aktivni in ena od dogodivščin, ki je bila otrokoma do sedaj najbolj všeč, je bil obisk Akvarija v Puli. 

IMG_6868

Akvarij je zanimiv že zaradi same stavbe, v kateri se nahaja – naredili so ga namreč v nekdanji avstroogrski trdnjavi, tako da se med odkrivanjem zanimivih morskih živali med drugim sprehajaš po dolgih podzemnih hodnikih, kar je za otroke res nekaj posebnega. Na strehi pa je razgledna točka, s katere je lep razgled na morje.

aquariumpula

Pogled na to zanimivo stavbo od zgoraj.

IMG_6991

Seveda pa so to le ‘stranske’ zanimivosti – najbolj pomembne so živali.  In moja otroka sta se le težko odločila, katere so jima bile najbolj zanimive. Maj se je najdlje zadržal ob bazenu s morskimi psi, skati in rombi, ki so radovedno kukali iz vode in videti je bilo, kot da prosijo, da bi jih malo pobožali. Všeč mu je bil tudi del s tropskimi ribicami, kjer smo iskali Nema in Dori in se čudili drugim zanimivim ribam pisanih barv.

IMG_6892

IMG_6906

Najboljši ‘nasmeh’ dneva

IMG_6940

Mamiiiiii, Nemooooo!

Juno je bila najbolj navdušena nad zanimivimi meduzami vseh vrst in oblik, pa tudi nad želvami, ki imajo v akvariju prav posebno vlogo. Skrbijo namreč za želve, ki so bile v divjini ranjene ali poškodovane, nato pa jih pozdravijo in poskrbijo, da si opomorejo in jih naposled izpustijo.

IMG_6963

IMG_6962

IMG_6981

Prav poseben občutek je, ko jo gledaš takole od blizu.

Po kratkem postanku na otroškem igrišču (mimogrede, tam je tudi ‘prostor za piknik’, tako da si lahko kaj dobrega prinesete s seboj in tam pomalicate), smo šli pogledat še kajmanskega krokodila (Maj kar ni mogel verjeti, da je pravi in me je kar naprej spraševal, če je samo kip), potem pa smo morali še enkrat mimo morskih psov in obisk smo počasi zaključili.

IMG_6917

Ob igrišču so v senci tudi mizice, kjer lahko kaj pojeste ali popijete.

IMG_6912

Na krokodilu so se nepremično sončile želve, Maj pa je bil najprej prepričan, da gre le za kip.

Dobro je vedeti še to:

  • V akvariju ni nobene kavarne ali bifeja, tako da si vodo ali hrano prinesite s seboj in pomalicajte na za to določenem območju.
  • Glede parkiranja je kar gneča, ampak akvarij je v poletni sezoni odprt do desetih zvečer, kar pomeni, da ga lahko obiščete tudi v času, ko ni toliko ljudi.
  • Vzemite si dovolj časa, saj v pol urice ne boste videli vsega!
IMG_6882

Delfinja lobanja – tega pač ne vidiš vsak dan.

IMG_6885

IMG_6987

Naš mali želvak 🙂

2 thoughts on “Prav posebno doživetje

  1. Pingback: Istra po družinsko | travel, food and all things good

  2. Pingback: Kam za krompirjeve počitnice? | travel, food and all things good

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.