Na sonce v Trst!

V sivih in hladnih dneh bi običajno dali vse za kanček sončka in ko je res hudo, ga gremo mi ponavadi iskat na primorski konec. Super ideja za izlet je obisk Trsta z okolico – na primer gradu Miramare.

IMG_8605

Mi smo se tja odpravili sredi oktobra, ko nas je še pošteno grelo jesensko sonce. Imeli smo srečo s parkiranjem, saj smo dobili ravno prostor nekoga, ki je odhajal. Gneča za parkiranje je bila precejšnja, saj sonček očitno ni privabil le nas. Najprej smo se sprehodili ob gradu in si privoščili ogled parka in vedno odlično italijansko kavico, potem pa smo šli še v muzej v gradu.

04

Vstopnina je sicer kar zasoljena (10 evrov na odraslega, za otroke je zastonj), ampak priznam, da sta otroka res uživala in da mi ni bilo težko plačati teh desetih evrov.

Ker smo ravno v fazi Lepotica in zver, sta v vsakem svečniku in starinski uri videla like iz te risanke, z zanimanjem pa sta tudi poslušala, ko sem jima prebrala kaj o princesi Charlote in njenem Maximillianu, ki sta v gradu nekoč živela.

IMG_8611

IMG_8613

IMG_8607

Na poti proti avtu nas je premamila tudi plaža in če smo najprej nameravali samo malo metati kamenčke v morje, smo končali s poznojesenskim kopanjem.

IMG_8644

Potem pa še v Trst, na sprehod in kakšno pijačo, pa domov.

IMG_1288

Mimogrede – čeprav trenutno menda ne obratuje, je super ideja za popestrit dan otrokom tudi ta, da se z Opčin do Trsta zapeljete kar s tramvajem! Mi smo to naredili lansko pomlad s prijatelji in vsi štirje otroci so bili več kot navdušeni!

IMG_1200

2 thoughts on “Na sonce v Trst!

  1. Pingback: Na italijansko obalo | travel, food and all things good

  2. Pingback: Kam za krompirjeve počitnice? | travel, food and all things good

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.