T&T ocenjujeva: Gostilna pri mamici

Kadar smo bili v preteklosti v okolici Celja, smo se vedno odpravili jest h Grofu, potem pa sem enkrat slučajno v neki Facebook debati zasledila, da je kar nekaj ljudi napisalo, da gredo raje kot tja, v nekaj le minut oddaljeno gostilno Pri mamici. Takrat se je še imenovala Pri šoferski mamici, kar je pri meni zbudilo bolj negativno konotacijo – da je to nekakšna menza, kamor hodijo jest ‘kamiondžije’, ampak potem smo le šli pogledat in vsi smo se strinjali, da so bili naši predsodki čisto odveč.

IMG_3664

Lokacija: Le nekaj kilometrov od avtocestnega izvoza Vransko.

Za družine ali za starše? Za vse! Do otrok so zelo prijazni, v okolici gostilne pa so tudi mucke in kokoške, tako da kadar je lepo vreme, našadva čmrlja z veseljem tekata naokrog in raziskujeta okolico.

Kaj smo naročili: Tam smo bili že večkrat in skoraj vsakič naročimo kaj drugega. Popravek – midva naročiva vsakič kaj drugega, otroka pa trmasto vztrajata vsak pri svoji jedi iz otroškega menija. Maj, ki obožuje testenine, si vedno naroči testenine z domačo bolonjsko omako, Juno pa pohančke – itak!

IMG_1916

SONY DSC

Midva si vsakič naročiva kakšno drugo predjed – odličen je njihov narezek, nazadnje pa si je Tadej naročil bikove prašnike in celo jaz sem se opogumila in malo poskusila. Ne boste verjeli, prav dobri so bili. Le porcija je ogromna in glede na to, da so ocvrti, so res nasitni.

ločicanovaponudba-12

Med glavnimi jedmi, Tadej pravi, da moram izpostaviti vampe po receptu mame Ivanke in krožnik kolin, sama pa sem navdušena nad svinjsko ribico, ovito v slanini z zapečenim praženim krompirjem, zabeljenim sivčkom z ocvirki in čebulno omako. Mmmm, njam!

ločicanovaponudba-34 (1).jpg

Kaj nam je bilo všeč? Hrana je odlična, postrežba pa tudi, tako da je to vsekakor ena naših ljubših gostiln. Med tistimi stvarmi, ki so nam najbolj všeč, pa so sladice, ki vedno navdušijo. Tadej ostaja zvest klasiki in ponavadi naroči jabolčni ali borovničev zavitek, jaz pa obvezno čokoladno kroglo! Pa otroka? Obvezno palačinke! Navadne ali pa ameriške iz pirine moke – z dodatkom sladoleda, seveda.

11e.jpg

IMG_1917

Kaj nam je bilo malo manj všeč? Edinkrat, da sem bila Pri mamici nad čim malo manj navdušena, je bilo enkrat, ko sem naročila golaž. Nekako sem od golaža, za katerega pravijo, da ga kuhajo že sto let, pričakovala malo več, ampak je bil vseeno čisto korekten. Morda je imel samo kuhar malo slabši dan 🙂

 

 

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.