T&T ocenjujeva: Kaval

Zadnjič sem na povabilo prijateljice po dolgem času spet obiskala Kaval. Zakaj po dolgem času? Ker me Kaval – kljub svojemu dobremu slovesu, nikoli povsem ne prepriča.

IMG_0712

Lokacija: na robu Ljubljane, na Brodu. Kot nalašč, da se tam ustavite, ko se na primer vračate z nedeljskega pohoda na Šmarno goro.

Za družine ali za starše? Za vse. Otroci bodo zlasti navdušeni nad igriščem, pa tudi nad dvema konjičkoma, ki se nahajata v neposredni bližini in ju moramo vedno, ko smo tam vsaj malo pogledat in pobožat.

IMG_0710

Kaj smo naročili: Tokrat sva bili tam dve mamici s tremi otroki in smo jedli predvsem testenine in pice (in seveda sladice). Maj je bil navdušen nad njoki z mesno omako, mene pa so prepričali špageti s školjkami. Tudi Junina pica je bila zelo okusna.

IMG_0714

Njoki v mesni omaki

IMG_0716

Špageti s školjkami

IMG_0719

Vroče višnje s sladoledom – njam!

Kaj nam je bilo všeč? Hrana je bila dobra, ambient prijeten, Juno in njeni prijateljici pa je bilo najbolj všeč, da sta lahko opazovali picopeka pri delu. Ko smo ravno pri picah – super je tudi to, da za otroke lahko naročite manjšo, otroško pico.

IMG_0727

Krušna peč je bila puncama zelo zanimiva.

Kaj nam je bilo malo manj všeč? Kot sem zapisala v uvodu, me Kaval nikoli povsem ne prepriča. Natakarji so sicer načeloma prijazni, a skoraj vsakič, ko pridem tja, najprej nekaj minut stojim kot lipov bog, preden me kdo od njih vpraša, kaj želim oziroma preden nas odpelje do mize, za katero se lahko usedemo. Kot da bi jim bili gostje malo odveč.

Prav tako imam slabo izkušnjo, ko sem enkrat naročila pico, ki je bila tako pekoča, da jo je bilo nemogoče pojesti (pa imam sicer zelo rada pekočo hrano). Ko sem natakarju omenila, da je pica izjemno pekoča, je rekel, da to ni mogoče in me preprosto ignoriral.

Tudi pri tokratnem obisku ni šlo čisto brez zapletov. Prijateljica je za hči naročila njoke z gorgonzolo, dobila pa njoke s pehtranom (ki ga deklica seveda ni marala in ni pojedla skoraj nič), jaz pa sem si za sladico naročila sacher tortico v kozarčku (ne vem zakaj, ampak sladice v kozarčku so mi vedno ful fajn), dobila pa čisto navadno tortico. Morda bo kdo rekel, da pretiravam in kompliciram zaradi malenkosti, ampak vseeno se mi zdi, da v času, ko na vsakem koraku lahko najdeš res dobro restavarcijo, si takih napakic preprosto ne bi smeli privoščiti. Enostavno zato, ker je izbira tako velika, da bodo gostje naslednjič preprosto raje šli kam drugam, če pri tebi niso bili stoodstotno zadovoljni.

IMG_0722

Sacher tortica ‘v lončku’ 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.