GOOD SO … muzeji!

Ko sem bila jaz majhna, je veljalo nekakšno pravilo, da so muzeji dolgočasni. Mogoče so v tistih časih tudi bili, jaz se vsekakor ne spomnim, da bi jih prav rada obiskovala. Moja otroka pa sta nad njimi navdušena. Vas zanima, kateri med njimi so naši najljubši?

17

Naravoslovni muzej! Maj je, odkar pomnim, ljubitelj dinozavrov in seveda obožuje tudi njihova okostja. Ko smo bili v Londonu in New Yorku smo obvezno morali gledat dinozavrove kosti, ker pa jih v ljubljanskem naravoslovnem muzeju nimajo, je čisto zadovoljen tudi z okostjem mamuta in ostalimi zanimivostmi, ki jih tam z veseljem pogleda.

01

Ni dinozaver, je pa close enough … 

02

03

Železniški muzej! Za fante je kot nalašč tudi železniški muzej, kjer si lahko ogledate stare parne lokomotive in čisto vse, kar je povezano z vlaki. Juno pravi, da je zanimivo tudi za punce in oba moja mulčka ga zelo priporočata.

04

Naaaaajvečja lokomotiva 

05

06

Muzej novejše zgodovine Celje! Pred kratkim smo prvič obiskali Muzej novejše zgodovine Celje, v okviru katerega nas je zanimal predvsem Otroški muzej Hermanov brlog. V njem je razstavljenih kar precej starih igrač, ki sta si jih otroka ogledala z zanimanjem, midva s Tadejem pa z nostalgijo, imajo pa tudi kotiček, v katerem se lahko z igračami poigraš. Potem smo si ogledali še drugi del muzeja, posvečen novejši zgodovini in moram reči, da je res lepo urejen in je bil zanimiv tudi otrokoma.

07

08

09

Se kdo med vami se spomni teh izdelkov? 

10

Lutkovni muzej! Na ljubljanskem gradu imajo Lutkovni muzej, ki je najbolj všeč Juno. Zelo rada ga obišče in se igra s senčnimi lutkami ter preizkuša vse, kar je na voljo otrokom v tem interaktivnem muzeju.

11

12

13

Predstava s senčnimi lutkami, ki jo je pripravila kar sama. 

Narodna galerija! Juno je bila v Narodni galeriji prvič z vrtcem in je prišla domov čisto navdušena ter je ves čas spraševala, če bomo šli kdaj skupaj. In smo šli. Presenetilo me je, da si je tudi Maj pri svojih štirih letih z zanimanjem ogledoval slike (zlasti mu je bila zanimiva tista, na kateri Sv. Jurij ubije zmaja), galerijo pa smo obiskali na dan, ko je bilo še nekaj spremljevalnega programa in moram priznati, da sem ju po nekaj urah komaj spravila domov.

14

15

Tale slika ji je bila najlepša!

16

Preizkusila sta se tudi kot slikarja. 

Muzej iluzij! Ne čisto klasičen, pa vendar zelo zanimiv je seveda tudi Muzej iluzij, ki smo mu pred časom posvetili kar poseben post, ki si ga lahko preberete tukajle!

IMG_9263 (2)

One thought on “GOOD SO … muzeji!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.