T&T ocenjujeva: Konoba Danijela

Za Konobo Danijela sva slišala, ko smo pred leti dopustovali v Poreču in nama jo je priporočilo kar nekaj ljudi. Pa smo šli pogledat in bili smo navdušeni. Tako navdušeni, da gremo tja vsakič, ko smo v Istri.

IMG_6721

Lokacija: vasica Veleniki v bližini Poreča.

Za družine ali starše: Za vse, saj tudi otroci najdejo veliko zase na meniju. Res pa je, da nimajo kakega otroškega igrišča ali česa podobnega za animacijo tamalčkov, medtem ko čakajo hrano.

Kaj smo naročili? Obvezna, ampak res obvezna stvar, ki jo tam morate naročiti (razen, če ste vegetarijanci), je tatarski biftek. Po njem so v Danijeli tudi najbolj znani. Naredijo ga tako, da natakar k mizi pripelje voziček z vsemi sestavinami in tatarca nameša pred vami, nato pa ga seveda pojeste z maslom in popečenim kruhom. Z eno besedo: fantastično.

IMG_6715

IMG_6717

IMG_0958

Ponavadi vedno naročimo tudi kakšne testenine (na primer fuže s tartufi ali pa raviole z gobami) in kakšno ribo ali kaj morskega. Za otroka pa so seveda obvezni ocvrti kalamari.

IMG_6724

IMG_6713

Glede sladic je tako, da zanje pogosto kar zmanjka prostora, ampak naš Maj prisega, da so palačinke s čokolado fantastične, Juno pa pravi, da morate poskusit jabolčni štrudel.

IMG_0967

Kaj nam je bilo všeč? Kot rečeno – ‘tatarc’ je obvezen, zraven pa skoraj nujno tudi fuži s tartufi. Njama!

Kaj nam je bilo malo manj všeč? Nisva še naletela na nekaj, kar nama ni bilo dobro oziroma okusno, kot največjo pomanjkljivost pa velja morda izpostaviti dejstvo, da (vsaj med sezono) ne morete k njim brez da bi vnaprej rezervirali mizo. So namreč res vedno polni in da bi se enostavno oglasili tam in kaj prigriznili, je skoraj nemogoče. Je pač potrebno malce več organizacije, ampak je vredno 🙂

slide-1

 

One thought on “T&T ocenjujeva: Konoba Danijela

  1. Pingback: Istra po družinsko | travel, food and all things good

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.