T&T ocenjujeva: Favola

V Favoli smo kar redni gostje, saj smo doma čisto blizu in kadar zmanjka časa ali energije za kuhanje, se radi odpravimo tja.

Favola_02

Lokacija: za Bežigradom, nasproti AMZS.

Za družine ali starše: Za vse, saj je na meniju marsikaj dobrega, do otrok pa so natakarji vedno zelo prijazni in se z njimi radi pohecajo.

Kaj smo naročili? Otroka večinoma naročita pico ali testenine – izbira tu je res ogromna in se je včasih kar težko odločiti.

IMG_0606

Klasična izbira za Juno: pica margarita …

IMG_5812

… in klasična za Maja – domači njoki (tokrat v smetanovi omaki).

Jaz v Favoli velikokrat naročim lignje na žaru, nazadnje pa sem si privoščila ribo s čemaževimi njoki. V kombinaciji z regratom v solati je bila odlična! Tadej najpogosteje izbere kaj mesnega in pravi, da je zmeraj dobro.

IMG_0610

IMG_5811

IMG_5815

Kaj nam je bilo všeč? Obvezne v Favoli so sladice, saj so res SLASTNE. Mislim, da ne boste razočarani, karkoli boste naročili. Mi imamo zelo radi vroče višnje s sladoledom, Juno obožuje jogurtovo strjenko z borovnicami, jaz pa vedno naročim kakšno tortico, na primer Kavalovo slavno Mangolito.

IMG_0616

IMG_5818

Aja, pa še to – če imate radi pice, nujno poskusite Napoletano. Na njej so pelati San Marzano, bivolja mozzarella, sveža bazilika, oliva, solni cvet, oljčno olje in origano in je res noro dobra!

Kaj nam je bilo malo manj všeč? Jaz osebno pri Favoli najbolj pogrešam vrt. V toplem vremenu sicer lahko sediš zunaj, a je to v neposredni bližini Dunajske, ki je zelo prometna in kadar smo tam vsi štirje, sem čisto živčna, če bi otroka želela kaj tekati naokrog. Kakšen lep vrt bi bil pika na i tej simpatični gostilnici, a prostorska umestitev jim žal tega ne omogoča. So pa vseeno super, tako da jih le kdaj obiščite in si privoščite kakšno dobro pico ali kaj drugega.

Favola_05

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.