T&T ocenjujeva: Gostilna Maribor

Gostilno Maribor so nam priporočili med našim bivanjem v glamping resortu Chateau Ramšak in odločili smo se, da gremo tja nekaj pojest, bili pa smo več kot prijetno presenečeni.

IMG_2748

Lokacija: v samem centru Maribora, na glavnem trgu. Mi smo parkirali ob Dravi in se sprehodili do nje – krasen sprehod in luštna lokacija, hkrati pa te že pred gostilno pričaka zanimiv detajl, ki da vedeti, da si prišel na prav poseben kraj.

IMG_2740

Za družine ali starše? Mi smo bili vsi štirje in smo se imeli luštno, lepo pa bi bilo tudi za malo romantike v dvoje. Pohvalit moram natakarja, ki si je vzel čas in veliko klepetal z našim Majem, ki je ob odhodu razlagal, da je to njegov novi prijatelj in spraševal, kdaj ga bomo spet prišli kaj pogledat.

Kaj smo naročili? Za predjed smo naročili štajersko dilo, na kateri so bile mesnine kot so salama, špeh in bunka, pa štajerski sir in malo vložene zelenjave, postrežena pa bila je s svežim toplim kruhom. Odlična je bila tudi domača pašteta z bučnimi semeni in kislimi kumaricami, sploh poplaknjena z dobrim vinom.

IMG_2752

IMG_2753

IMG_2750

Sledile so glavne jedi – otroški krožnik z ocvrtim piščančjim filejem za Juno, vampi s kruhovim knedlom za Tadeja, midva z Majem pa sva si razdelila domače špecle z deske s šparglji, dimljeno skuto in čilijevimi laski. Njam!

IMG_2760

IMG_2761

IMG_2762

Kaj nam je bilo všeč? Zelooo všeč nam je bila sladica, ki je bila res fantastična – naročili pa smo jabolčni štrudl s sladko smetano in vanilijevo kremo.

IMG_2768.JPG

Poleg hrane in postrežbe, je zelo zanimiv tudi sam ambient, saj v vsakem kotičku najdeš kaj zanimivega, zato nas je Gostilna Maribor res navdušila in nad njo nimamo prav nobene pripombe. Rubrika “Kaj nam je bilo malo manj všeč”, bo zato tokrat ostala prazna 🙂

IMG_2744

IMG_2775.JPG

IMG_2773

 

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.