T&T ocenjujeva: Kralj žara

Če ob besedi žar pomislite na čevapčiče in pleskavice, potem se pripravite na presenečenje. Kralj žara je daleč od klasičnega “balkanskega žara”, saj gre tu za ameriški BBQ – rebra, stejki in podobno – to je tisto, kar si tam privoščite, saj je več kot odlično.

21370908_1571035046291223_2744173611914590122_n.jpg

Lokacija: najdete jih v samem središču Ljubljane, ob Kongresnem trgu. Na tople poletne večere je tam zelo prijetno posedeti zunaj, lepo pa je tudi notri.

IMG_6748

Za družine ali starše? Midva greva tja največkrat sama ali s prijatelji, se pa najde tudi kaj za otroke – na primer piščančje perutničke ali kračke.

Kaj smo naročili? Odlične so perutničke v sojini omaki, tokrat pa si je Tadej naročil tudi kostni mozeg z vloženo hišno zelenjavo. Moram priznati, da se sama nisem mogla prepričati, da bi ga poskusila, ampak Tadej pravi, da je bilo noro dobro.

IMG_6744

Za glavno jed sem se jaz običajno navduševala nad njihovimi hamburgerji (na primer Holy Cow Burgerjem ali Pulled Pork Burgerjem), tokrat pa sem se odločila za solato s tuninim stejkom. Bila je božanska. Priznam, da si solate le redko naročim, saj je v njih velikokrat čisto preveč listnate solate in vse skupaj pride strašansko suho, tukaj pa je bila solata popolna kombinacija mešane solate, rukole, mlade čebule, mandljev in pomaranče, čez vse skupaj pa je bil bogato prelit sezamov dresing. Ocena: čista desetka.

IMG_6756

Tadej je za glavno jed tokrat naročil goveja rebra, ki so bila ravno prav prekajena in zelo mehka in tudi on je bil s svojo izbiro več kot zadovoljen.

IMG_6752

 

Kaj nam je bilo všeč? Meni kot že rečeno solata s tuno, obvezno pa morate za predjed naročiti tudi tako imenovane ‘burnt ends’ oziroma ožgane konce dimljene govedine ameriškega črnega angusa, ki jih postrežejo z domačo BBQ omako.

IMG_6740.JPG

Če vam ostane še kaj prostora (nama ga tokrat ni, zato tudi ni slike, haha), poskusite še katero izmed sladic – mene vedno najbolj navduši kremna bananina pita!

Kaj nam je bilo malo manj všeč? Mene osebno malo moti samo to, da včasih najdem kaj res odličnega, ko pa pridem tja naslednjič, tega nimajo več na meniju. Sicer pozdravljam to, da meni redno posodabljajo in da ni vedno enak, kar pomeni, da če greš tja večkrat, vedno najdeš tudi kaj novega, ampak so pa stvari, ki so mi bile reeees dobre in jih zdaj kar malo pogrešam (na primer pulled pork, spomnim pa se tudi neke noro dobre zelenjavne priloge, ki je tudi že dolgo nimajo na meniju).

22490008_1609537589107635_2289835323272040944_n.jpg

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.