Zakaj se mi zdi Doterra res GOOD?

Zadnje čase se vnemajo ostre debate med vnetimi zagovornicami Doterre in tistimi, ki mislijo, da je to en navaden bull***. Sama nisem ena tistih, ki bi doma imela v vsaki sobi po en difuzor (meni zelo draga sodelavka celo nosi difuzorje s seboj na potovanje na Tajsko, saj brez teh olj preprosto ne more), prav tako v zbirki nimam tisoč in enega olja za vsako težavo tega sveta. Hkrati pa nisem ena tistih, ki so prepričani, da gre za nateg, namenjen »lahkovernim Tomažem«.

23032631_10211858821879944_331020375537956399_n

 

Mene so Doterrini izdelki že večkrat prepričali. Ko sem pred dnevi ob požiranju sline začutila, da me boli grlo, sem pojedla sofgel On Guard in bolečina je popustila, naslednji dan sem pojedla še enega in bolečina je povsem izginila. Tudi nekateri drugi izdelki so takšni, ki me vedno znova prepričajo, da je nekaj na tem.

Naj naštejem tri naše nepogrešljive:

PB ASSIST Jr: že ptički na vejah čivkajo o tem, kako pomembni so probiotiki in zato moja otroka redno uživata probiotike za otroke, ki imajo 5 milijard aktivnih probioti
nih kultur in šest različnih sevov. Trkam na les, ampak nekih večjih težav z boleznimi nimamo – ne morem dati roke v ogenj, da je to zgolj zaradi uporabe probiotikov, verjamem pa, da nekaj k dobremu zdravju zagotovo pripomore tudi to. Priznam pa, da še nisem prišla do tega, da bi probiotike naročila tudi zase, to me še čaka …

20621006_10211185055556207_4632600175832675418_n
ON GUARD: v hladnem delu leta, je naš zvesti spremljevalec On Guard, ki ima kar nekaj pozitivnih učinkov – citiram prijateljico Petro Počkaj Rosa: »Ta super mešanica podpira imunski sistem, zažene cirkulacijo in limfo, fenoli (cimet, klinčki) poskrbijo, da bakterijske in virusne celice dobesedno raznese. Limfa jih odplakne, odplakne tudi celice, ki podležejo v boju z bakterijami in virusi, naredi prostor za nove osvežene celice, ki se borijo proti infektom – za to poskrbi eo divje pomaranče, ki naše celice napolni z antioksidanti, da so bolj odporne, bolj odzivne. Tako delujejo tudi protivnetna olja, ki v stiku s celico sprožajo kvaliteten vnetni odgovor, da je celica boljša v boju z virusi in bakterijami.« Mi On Guard uporabljamo v difuzorju in ga (mešanega z baznim oljem mažemo) na podplate otrok, kot rečeno pa sama uporabljam tudi On Guard v obliki softgelov, ki so v bistvu nekakšne pastile, ki jih uživaš oralno.
Mimogrede – On Guard je super tudi za to, da z njim vsake toliko, npr. po prehladu razkužim zobne ščetke.

37716433_10156250917374792_4405973891156017152_n
BREATHE oziroma po novem AIR: V času prehladov in kašlja, redno uporabljamo tudi Breath, ki so ga preimenovali v Air. Gre za respiratorno mešanico, v kateri so Lovor, Evkaliptus, Pepermint, Čajevec, Limona, Ravensara in Kardamom, ki čisti in odpira dihalne poti in nam resnično pomaga. Kot On Guard tudi Air uporabljamo aromatično (v difuzorju) in topično (redčenega v baznem olju namažem otrokoma ali sebi na prsa, med lopatice in zatilje. Nazadnje, ko je bila Juno bolna, je po nanosu Aira občutneje lažje dihala in manj kašljala.

 

breathe_1400x

Poleg omenjenih, ki so resnično koristni, je naš reden spremljevalec še čajevec, ki ga uporabljamo, kadar na oglasni deski v šoli ali vrtcu visi obvestilo, da imajo otroci uši (kapljico dam med dlani, podrgnem in otrokoma malo namažem po laseh in za ušesi), Zengest, ki pomaga pri težavah v trebuščku, jaz osebno pa obožujem tudi vonj sivke in mešanico Serenity, ki jo zvečer pogosto prižgem v difuzorju, saj sem ugotovila, da Juno (ki je imela kar nekaj težav z nočnimi grozami) potem veliko mirneje spi.


Ne smem pa pozabiti tudi na Deep Blue – protivnetno in protibolečinsko olje, ki se sicer lahko uporablja za vse mogoče (mišične bolečine, muskelfiber, pri migrenah, za karpalni sindrom, pri poškodbah, zvinih, udarcih, pri padcih …), ki je pri nas najpogosteje v uporabi v obdobju, ko otroka rasteta in ju zato bolijo noge. Sama pravita, da jima to olje zelo pomaga in kadar sta v obdobju rasti, kar sama pred spanjem prosita, naj ju zmasiram »s tistim oljčkom, ki pomaga, če bolijo noge«.

1x1-which-deep-blue-lifestyle-blog-us-english-web
Za konec še »obvestilo« vsem, ki boste rekli, da delam reklamo za Doterro. Ta objava ni plačana ali sponzorirana, je le moje osebno mnenje in z vami delim tisto, kar pri nas deluje, ni pa rečeno, da pomaga vsakomur.
In še beseda ali dve glede cene: olja res niso najcenejša, a hkrati jih ne porabimo v enem tednu ali mesecu. Sama imam eno stekleničko več mesecev, nekatere, ki jih uporabljam bolj občasno – če se pojavi potreba – pa tudi po celo leto. Če tako gledaš, je cena precej zmerna in če pri vsem tem upoštevamo še dejstvo, da s tem pripomoremo k boljšemu zdravju in počutju, potem je vse skupaj vredno.

34062992_10213472439979388_6083491896821284864_n.jpg

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.