Crème Brûlée

F

rancoska izvedba italijanske panna cotte. V bistvu pa ni nič drugega kot kuhana sladka krema iz sladke smetane, rumenjakov in sladkorja, po vrhu pa ima tanko plast sladkorja, ki jo z gorilnikom spremenimo v karamelo. Če vam pa ne ustreza “steklena” sladkorna skorja, jo izpustite in rajši dodajte kakšno dobro marmelado ali pa sadni preliv.

Za 6 kozarčkov potrebujemo:

  • 10 rumenjakov
  • 90 g sladkorja
  • 3 g soli
  • 600 ml sladke smetane
  • semena enega stroka vanilije

V skledi stepemo rumenjake, vanilijo, sol in sladkor. Ko se zmes dobro speni, dodamo smetano in dobro premešamo. Vlijemo v ognjevarne kozarčke (lahko uporabite modelčke za souffle, skodelice za kavo ali pa kozarce za marmelado). Kozarčke damo v globji pekač, v katerega smo pred tem nalili vročo vodo – voda naj sega do polovice kozarčka. Pečemo na 160 C približno 45 minut. Po peki ohladite kozarčke in jih postavite v hladilnik za vsaj 3 ure. Pred serviranjem, jih posujte s sladkorjem, ki ga nato s plinskim gorilnikom spremenite v karamelo. Pa dober tek!

Pa še to: beljake, ki vam ostanejo od tega recepta lahko zamrznete. Ne boste verjeli toda odtajani beljaki so še boljši za stepanje snega.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.