5 razlogov za decembrski obisk Portoroža in Pirana

Polona Žigo iz Turističnega združenja Portorož je pripravila simpatičen nabor razlogov, zakaj se morata v teh decembrskih dneh na vašem ‘must see’ seznamu znajti tudi Portorož in Piran. Takole pravi: prijetne temperature, vrhunska kulinarika, pravljični božično-novoletni sejmi in obilica dogodkov za vse okuse. Tudi pozimi je morje lahko romantično in privlačno.

Božično-novoletni sejmi za gurmane
Kakijeva pita, bobiči, fuži s tartufi, palačinke, domač pršut, potica, kuhano vino, čaj in druge dobrote bodo razvajale brbončice obiskovalcev na prazničnih stojnicah božično-novoletnega sejma Vse sladkosti življenja v parku hotela Kempinski Palace Portorož. Tudi idej za obdarovanje najbližjih ne bo manjkalo.
Od 15. decembra dalje se bo dogajanje s koncerti in otroškimi delavnicami razširilo tudi na portoroško ploščad, kjer bo na pokritem prizorišču vrata odprla gastronomska tržnica Feel & Taste. Tudi vedno romantični Piran bosta popestrila kar dva sejma, Tartinijeva Miklavževa in Tartinijeva novoletna tržnica. Drobne pozornosti za najdražje bodo obiskovalci lahko med 22. decembrom in 2. januarjem kupili tudi na božično-novoletni tržnici na Bernardinu.

Božično-novoletni sejmi vabijo v Portorož in Piran. (Foto: Turistično združenje Portorož)

Pravljično Ledeno kraljestvo ob morju
Od 15. decembra do 6. januarja bo na plaži in v parku pred LifeClass Hotels & Spa obiskovalce očaralo Ledeno kraljestvo z drsališčem in kepališčem. Otroci bodo rajali z Elzo, Mašo in medvedom, si ogledali otroške predstave in se ob sobotah kepali s pravim snegom! Božične stojnice s cimetovimi makroni, vročimi vaflji in drugimi dobrotami, koncerti na prostem in kulinarične delavnice pa bodo poskrbele za nepozaben december za vso družino.
Za otroke se bo v Portorožu in Piranu zvrstilo še veliko drugih dogodkov. Na božično-novoletnem sejmu v parku hotela Kempinski Palace Portorož jih bodo obiskali Miklavž, Miškolinček in Božiček. V Portorož prihajata tudi Muca copatarica in Coprnica Zofka skupaj z dedkom Mrazom. Na Tartinijevem trgu bodo med 27. in 30. decembrom potekale Novoletne predstave za otroke. Na pokritem prizorišču na portoroški ploščadi za najmlajše prirejajo tudi silvestrovanje z Damjano Golavšek.

Ne zamudite številnih predstav, koncertov in animacij za otroke. (Foto: Turistično združenje Portorož)

Elegantni mehurčki
Že veste, s katero penino boste nazdravili novemu letu? Svojo najljubšo lahko ljubitelji mehurčkov izberete na 7. Festivalu penin. V glamurozni Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož se bo 26. decembra predstavilo več kot trideset slovenskih, hrvaških, italijanskih in avstrijskih peničarjev. Ljubitelji izbranih okusov se lahko prepustite kreacijam chefa Daniela Pauseja na gala večerji v najprestižnejši hotelski restavraciji Sophia. Dogajanje se bo zvečer razširilo tudi v veličasten park pred hotelom, ko bodo razglasili Naj penino Portoroža 2018, ozračje pa bodo ogreli simpatični mladeniči, tenoristi iz tria Eroika Aromatika.

Svojo najljubšo penino lahko ljubitelji mehurčkov izberete na 7. Festivalu penin. (Foto: Turistično združenje Portorož)

Z najljubšimi glasbenimi ritmi v novo leto
Portorož in Piran bosta zadnji mesec v letu v znamenju koncertov za vse okuse. Na odru ob Ledenem kraljestvu bodo za nepozabna glasbena doživetja med drugim poskrbeli Neisha, Magic Secret Disco s plesalkami, Lea Sirk in Natalija Verboten. V parku hotela Kempinski Palace Portorož se bo decembra zvrstilo kar dvajset brezplačnih jazz, rock, blues in pop koncertov. Na portoroški ploščadi bodo nastopili Jure Lesar, ZinGELCI z istrsko ljudsko glasbo, Langa & Mišo Kontrec in drugi. Ne zamudite tudi tradicionalnega božično-novoletnega koncerta Orkestra in Zbora Slovenske filharmonije in vrhunskega 3 Big band Orchestra z Nuško Drašček. Najdaljšo noč v letu bodo v Piranu preplesali s skupino Manouche in Slavkom Ivančićem. Prvi dan novega leta bo nebo nad portoroškim zalivom razsvetlil ognjemet, za dobro glasbeno vzdušje pa bo poskrbela Lea Sirk.

Portorož in Piran bosta decembra v znamenju koncertov za vse okuse. (Foto: Turistično združenje Portorož)

Ste bolj zmrzljive sorte? Ob morju je zima prijaznejša
Ob morju je zima prijaznejša, zato je to idealna destinacija za vse zmrzljivčke. Kape, šali in rokavice so tudi v decembrskih dneh mnogokrat odveč, snega pa praktično ni. Najbolj pogumni se na prvi dan novega leta celo odločijo za Novoletni skok v morje. Brez skrbi, kasneje se lahko pogrejete v odličnih centrih dobrega počutja, kjer bodo poskrbeli za harmonijo vašega telesa in duha. Izkoristite naravne dejavnike, ki jih ponujajo bližnje soline. Zadihajte s polnimi pljuči v solni sobi, privoščite si savno z mediteranskimi zelišči, zaplavajte v bazenih z ogrevano morsko vodo ali se prepustite rokam izkušenih maserjev. In ko zaključite tretmaji, se lahko podate na sprehod po romantičnem Piranu in odlično kosilo z razgledom na morje.

Ob morju je zima prijaznejša. (Foto: Turistično združenje Portorož)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.