T&T ocenjujeva: Gostilna pr’ Matičku

Prejšnji vikend je bil spet namenjen dobri hrani, tokrat smo se odpravili na Gorenjsko, v Kranj. O Gostilni pr’ Matičku sva slišala že veliko, a do tja nama doslej ni uspelo priti, prepričana pa sem, da bomo odslej pogosto tam.

Lokacija: v Kranju, le nekaj minut stran od avtoceste.

Za družine ali starše? Starši bodo v divjačinskih dobrotah nedvomno bolj uživali kot otroci, ampak tudi zanje se najde kaj. Predvsem pa bo gostilna otrokom zanimiva zaradi drugih stvari – takoj pri vhodu te namreč ‘pozdravi’ medved, ogledajo si lahko losa in še marsikatero drugo žival.

Brez dobrega vina seveda ni šlo!

Kaj smo naročili? Hm, bolje bi bilo vprašati, kaj nismo 🙂 Ker tokrat nismo bili sami, smo lahko poskusili kar veliko dobrih in zanimivih jedi … Po pozdravu iz kuhinje (fazanovi pašteti), smo začeli z juhami, in sicer gobovo in medvedovo in obe sta bili odlični.

Fazanova pašteta
Medvedova juha

Ker sama nisem ljubiteljica juh, sem si za predjed naročila marinirano skušo, ki je bila res dobro pripravljena, porcija pa je bila tako velika, da bi bila z lahkoto postrežena za glavno jed.

Marinirana skuša

Za glavno jed sta otroka naročila njoke v bolognese omaki iz divjačine in medvedji golaž s štruklji in glede na to, da sta bila krožnika hitro prazna, lahko sklepate, da jima je bilo všeč.

Njoki v divjačinski bolognese omaki

Sledile so glavne jedi – gamsove krače, račka, jelenji in medvedov zrezek … Prav vsaka jed je bila nekaj posebnega, meso je bilo spečeno do popolnosti, priloge pa zelo okusne.

Gamsova krača
Medvedji stejk s štruklji
Račka

Za piko na i je poskrbela sladica: čokoladni potres, orehova rolada brez moke in malce drugačna gibanica. Vse troje spet odlično!

Gibanica malo drugače
Orehova rulada brez moke

Kaj nam je bilo všeč? Pravzaprav vse, meni še najbolj moj jelenji stejk, pa tudi čokoladna sladica si je zaslužila oceno deset!

Jelenji stejk s prilogo
Čokoladni potres

Kaj nam je bilo malo manj všeč? Tale rubrika bo tokrat ostala prazna, ker ob vsem, kar smo jedli, ni bilo jedi, ki nam ne bi bila všeč. Na koncu smo še nazdravili z žajbljevo grenčico v ledu in se prijetno siti odpeljali proti domu.

Na zdravje!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.