Čudovita Gorenjska

Tu je pomlad, ki je kot nalašč za luštne izlete po Sloveniji in mi vam tokrat predlagamo Gorenjsko, natančneje Kranjsko Goro z okolico. Mi smo bili tam sicer jeseni, ampak kadarkoli greste, vas ne bo razočarala.

Prvi dan smo uživali v Kranjski Gori, kjer smo polnili telo z D vitaminom na jezeru Jasna. Otroka sta uživala v plezanju po drevesih, skakanju po kamnih in namakanju nog v vodo, midva pa v kavici in uživanju na udobnih ležalnikih.

Jezero Jasna je eno naših najljubših. Poleti za namakat, pozimi za drsat, jeseni in spomladi pa tudi ni dolgčas.

Sledil je še en dolg postanek, in sicer v Športnem parku ob reki Pišnica, ki je kot nalašč za otroke, ki imajo na pretek energije.

Tokrat smo se odpravili kar na dvodnevni izlet, saj smo praznovali Tadejev rojstni dan. Prespali smo v čudovitem hotelu Pr’ Gavedarjo, ki je nekaj posebnnega, saj so sobe urejene v slogu, ki je mešanica starega in sodobnega sloga. Midva s Tadejem sva bila navdušena, pa tudi otrokoma je bilo strašansko všeč.

Naslednji dan smo se po krepčilnem zajtrku odpravili čez mejo. Le nekaj minut od Podkorena na avstrijski strani se namreč skriva pravi raj za fantiče – Muzej bunkerjev. Zanimiv kraj, poln jarkov, skritih prehodov, bunkerjev in podobnih vojaških zadev, so zgradili v času hladne vojne, že nekaj časa pa je tam muzej. Maj je užival v ogledu tankov, bunkerjev in orožja, pa tudi za starše je stvar kar zanimiva.

Fanta sta uživala na polno!

Ker je bil dan res čudovit, smo ga dopolnili še s sprehodom iz Planice do Tamarja, v Planici pa smo šli še na igrala in sok.

Mami, a tukaj res skačejo???

Ob koncu vikenda nas je čakalo še dobro gorenjsko pozno kosilo, nato pa smo se vrnili v Ljubljano z odločitvijo, da moramo vsekakor kmalu spet na ta konec naše prelepe domovine.

One thought on “Čudovita Gorenjska

  1. Pingback: Kam za krompirjeve počitnice? | travel, food and all things good

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.