#DUNAJ: Akvarij (Haus des Meeres)

Po ogledu živalskega vrta na Dunaju, smo se odločili, da obiščemo še Akvarij oziroma Haus des Meeres. Navdušil nas je še bolj kot ZOO. Gre za ogromno stavbo, v kateri na enajstih nadstropjih lahko opazujete morske in kopenske živali – morske pse, krokodile, opice, vodne in kopenske želve, kače, razne ptice ter seveda vse mogoče vrste rib.

Kaj nam je bilo še posebno všeč?

  • Ogromni akvariji, v katerih je res veliko rib – od morskih psov, do velikih moren, gruperjev, kladvenic in še marsikatere zanimive vrste, med njimi pa plavajo tudi ogromne želve.
  • Akvariji s tropskimi ribicami pisanih v pisanih odtenkih in s čarobnimi koralami.
  • Pogled na zanimive klobučnjake, ki so videti kot s kakega drugega planeta.
  • Prostor, v katerem so prosto spuščene opice in kjer ti nad glavami letijo ptice, čisto od blizu pa lahko opazuješ tudi kopenske želve.
  • Otroci so najbolj uživali ob dveh akvarijih, kjer je dovoljeno dotikanje. V prvem so velikanski krapi, ki se pustijo božati in v tem naravnost uživajo, v drugem pa ribice, ki ti grizljajo roke in te žgečkajo.
  • Terasa v najvišjem nadstropju z razgledom nad mesto.

Dobro je vedeti …

Cena vstopnice je za odrasle 18,90 EUR. Za otroke v starosti od 6 do 14 let plačajo 8,60 EUR, tisti, ki so stari od tri do pet let pa 5,70 EUR. Otroci, ki so mlajši od tri leta imajo brezplačen vstop. Ko smo prišli, je bila velika gneča za nakup vstopnic, tako da morda velja razmisliti, da jih kupite preko spleta vnaprej. Sicer pa je čisto zraven Akvarija park z igriščem in medtem, ko eden od staršev čaka v vrsti, lahko drugi z mulčki počaka na igrišču.

2 thoughts on “#DUNAJ: Akvarij (Haus des Meeres)

  1. Pingback: #DUNAJ: družinam prijazno mesto | travel, food and all things good

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.