#DUNAJ: družinam prijazno mesto

Poletje je čas, ko gremo ljudje radi na morje, radi pa se tudi podamo na kako krajše potovanje in odkrivamo lepote evropskih prestolnic. Dunaj je kot nalašč za družinski izlet – njegova edina pomanjkljivost so morda malce dražje cene hotelov oziroma nastanitev. In kaj vse nas je očaralo na Dunaju?

Dunaj je prijazen tako staršem, kot otrokom in tam vam zlepa ne bo dolgčas. Če ste ljubitelji muzejev, potem boste zagotovo prišli na svoj račun. Mi smo se tokrat osredotočili bolj na muzeje, ki so zanimivi tudi otrokom in naša dva sta zelo uživala. Prvi je otroški muzej oziroma ZOOM Kindermuseum. V njem so na voljo različne delavnice za otroke različnih starosti, zato si pred obiskom vzemite malo časa in preverite, kaj je za vašega otroka najbolj primerno, udeležbo na delavnicah pa tudi pravočasno rezervirajte. Mi smo najprej želeli na umetniško delavnico, ki pa je bila že polna, tako da smo se potem odločili za delavnico o zemlji (izberete pa lahko tudi temo ocean, filmski studio, znanost …).

Na njej so otroci najprej spoznavali bitja, ki bivajo pod zemljo (tudi pod mikroskopom), nato pa so izdelovali semenske bombe, se preoblekli v različne žuželke, spoznavali, kako deluje kroženje vode ter postali čisto pravi arheologi, ki so kopali in pod zemljo odkrivali zanimive stvari.

Pod zemljo živijo zanimiva bitja …
… v njej pa se skrivajo tudi zanimivi predmeti iz preteklosti. Otroci kot arheologi zelo uživajo.
Izdelava semenske bombice
Zabavno je tudi preoblačenje v mravljice in druge žuželke.

Drugi muzej, v katerem smo prav tako uživali vsi štirje, je Hiša glasbe. Kot v otroškem muzeju, je tudi tu vse zelo interaktivno – začne se že z vstopom v muzej, kjer se lahko sprehodiš po stopnicah, na katerih so klavirske tipke. Nam se je zdelo zelo zanimivo tudi “skladanje družinskega valčka”, poslušanje dunajskih filharmonikov, ki jim lahko tudi “dirigirate”, ker se je Juno letos v šoli učila o avstrijskih skladateljih, pa je bilo za njo zanimiv tudi del, kjer so predstavljeni Mozart, Beethoven, Schubert, Strauss in drugi.

Kdo bi si mislil, da bo tako užival ob poslušanju klasikov!
Odkrivanje različnih zvokov – prijetnih in neprijetnih.
Učenje o avstrijskih skladateljih iz prve roke.
Naš mali “dirigent”

Seveda pa omenjena muzeja nista edina kraja, kjer smo uživali na Dunaju. Preverite še kaj smo počeli v živalskem vrtu, kako noro dober akvarij imajo ter kaj vse lahko vidite v tehničnem muzeju.

1 thoughts on “#DUNAJ: družinam prijazno mesto

  1. Pingback: Kam za krompirjeve počitnice? | travel, food and all things good

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.