#DUNAJ: Tehnični muzej

Nad Tehničnim muzejem je bil moški del naše družine bolj navdušen kot ženski, ampak na splošno gre za eno luštno zadevo, v kateri je veliko interaktivnih zanimivosti, v katerih lahko otroci sodelujejo. Naš Maj je bil najbolj navdušen nad vlaki in roboti.

Že sam vhod v muzej je precej impresiven, saj vstopiš v zares velik prostor, v katerem so vagoni vlakov, starinske lokomotive, ogromni stroji v več nadstropjih, pod stropom pa so letala, helikopterji, satelit in različna zračna plovila. Skozi nadstropja se nato premikaš skozi različne oddelke, v katerih spoznavaš, kako deluje elektrika, kaj je jedrska energija, imajo oddelke za cestni in železniški promet, oddelek z inštrumenti in še marsikaj zanimivega.

Maj, ki obožuje vlake, je res prišel na svoj račun
V vagonu starega vlaka
Tudi pogled ne helikopter čisto ob blizu ni od muh
V košari balona, ki visi pod stropom in se trese, ko stopiš vanjo, da imaš občutek, da si v pravem balonu.

Otrokom je najbolj všeč to, da lahko pri mnogih razstavljenih predmetih sami preizkusijo, kako delujejo in se pri tem tudi veliko novega naučijo. Prav izobraževalna plat je tista, ki jo v muzeju zelo poudarjajo, zato obiskovalcem svetujejo, da muzej obiščejo večkrat in se ob vsakem obisku posvetijo kakšni od tematik, preberejo besedila ob razstavljenih predmetih in si zares vzamejo čas.

Običajne stvari, predstavljene na neobičajen način – na primer naftna ploščad iz lego kock
Oddelek z retro gospodinjskimi aparati, je bil zanimiv predvsem mami 🙂

Poskrbeli so seveda tudi za najmlajše z igralnicami in oddelki, v katerih bo otrokom še posebno zabavno. Že pri vhodu pa je tudi tobogan, ki izmeri hitrost, s katero se otrok spušča po njem. Skratka – družinam prijazna destinacija, ki jo le obiščite, če boste kdaj na Dunaju. Še cena: za odrasle boste odšteli 14 evrov, otroci oziroma mladi do 19. leta pa imajo brezplačen vstop.

1 thoughts on “#DUNAJ: Tehnični muzej

  1. Pingback: #DUNAJ: družinam prijazno mesto | travel, food and all things good

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.