Čudoviti Piran

Ob koncu poletja smo imeli priložnost preživeti podaljšan vikend v Piranu in še enkrat znova smo se prepričali, da je to mesto res čudovito in vredno obiska. Več kot primerno je za vso družino. In kaj vse smo počeli mi?

Povzpeli smo se na zvonik in si ogledali Piran od zgoraj ter bili navdušeni nad prekrasnimi razgledi.

Šli smo tudi na obzidje, kjer smo plezali po strmih in ozkih stopnicah ter se pretvarjali, da “streljamo” na sovražnike, ki napadajo mesto. No, to je počel naš Maj, ostali smo le uživali v pogledu na mesto 🙂

Ogledali smo si piranski Akvarij, ki je resda bolj majhen, ampak nam je bil vseeno zelo všeč in smo v njem videli kar nekaj zanimivih živali.

Seveda smo se pri ogledu akvarija spomnili na film Poletje v školjki in šli iskat še druga prizorišča iz filma. Na primer tale trg, na katerem je plesala Milena.

Šli smo tudi v multimedijski muzej Mediadom Pyrhani. Tam smo med drugim izvedeli, zakaj se Piran sploh imenuje Piran in si ogledali tudi zanimiv 3D film o zgodovini mesta.

Poleg tega smo še veliko plavali, se sprehajali po ozkih uličicah, iskali mestna vrata (sploh tista, nad katerimi je grb s tremi delfini, živalmi, ki jih naša Juno obožuje), našli igrišče in dobro jedli. In ker smo bili v Piranu samo tri dni, nam je zmanjkalo časa še za marsikaj zanimivega – naslednjič nas obvezno čakata še Muzej školjk ter Pomorski muzej.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.