#Srbija: Ko te očarajo ‘malenkosti’

O Srbiji sem pisala že ogromno, a kaj, ko je to država, ki nas je zares prevzela. Zadnjič sem se pogovarjala s prijateljico, ki me je vprašala, kaj je tisto, nad čimer sem bila najbolj navdušena. Po dolgem razmisleku sem ugotovila, da so to malenkosti, ki naredijo tisto “nekaj več”.

Odličen primer so na primer restavracije, kjer smo jedli. Hrana je bila dobra prav povsod, ampak v večini restavracij je name še večji vtis naredil ambient, za katerega se res potrudijo. Ne glede na to ali gre za restavracijo sredi mesta ali pa za kmečki turizem nekje na vasi, bili smo v res kar nekaj takšnih, kjer smo že ob prihodu lahko rekli samo: “Uau!”

Ena takšnih je bila restavracija Hyde Park sredi Beograda, ki ima prav poseben slog – zelo barvita in na nek način “načičkana”, ampak vse skupaj odlično funkcionira in na koncu izpade noro dobro.

Barve in vzorci bi kjerkoli drugje delovali načičkano, tukaj pa smo bili vsi navdušeni.

Še ena krasna restavracija, je bila Vinska kuča Kovačevič z noro lepim vrtom, krasno okolico, polno rož in zelenja ter ogromnim plezalom, kjer so uživali najmlajši.

Povsod zelenje in rože … kako lepo!
In brez zabave za otroke seveda ni šlo!

Ali pa Salaš 137 v neposredni bližini Novega Sada. Ko smo parkirali, so otroci najprej tekli božat konje, nato pa na igrišče, ki je urejeno kot nekakšen mini adrenalinski park. K mizi smo jih komaj spravili nekaj pojest, nato pa so tekli nazaj k svoji zabavi, mi pa smo uživali v noro lepem ambientu in živi glasbi.

Konji so seveda navdušili predvsem otroke …
… igrišče pa seveda tudi.
Notranjost Salaša 137
Predjedi: pašteta, solata iz mlade špinače in bučke
Zvečer pa še glasbe

Pa da ne bom govorila le o restavracijah – navdušili so nas tudi s prenočišči. O hotelu Mama Shelter Belgrade, ki je VRHUNSKI, sem pisala že lani, letos pa nas je navdušila tudi Macchiato kuća v Novem Sadu. Prekrasen ambient, odlična hrana in predvsem neverjetno prijazni zaposleni so tisti, ki so našem bivanju tam dali piko na i.

Če nameravate obiskati Novi Sad, vam priporočamo tale hotel.

Srbi se resnično znajo potruditi in vsako stvar narediti posebno. Všeč mi je tudi, da ogromno dajo na družine – meni najljubši kotiček je tako družinam prijazna Ada Ciganlija, kjer bi – če bi živela v Beogradu – verjetno preživela kar nekaj poletnih dni. Čofotanje v jezeru, kolesarjenje, adrenalinski park, bari, restavracije ter vse mogoče oblike zabave so res nekaj, zaradi česar naša družina Ado obožuje in to je le eden izmed mnogih kotičkov v Srbiji, v katere smo se zaljubili.

Vodni park na Adi Ciganliji … kot da smo na morju 🙂

Foto: Mateja Tamše, Tina Guček

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.