T&T ocenjujeva: pizzeria Peruzza

Pred kratkim sem prvič obiskala pizzerio Peruzza in moram priznat, da so me navdušile dobre pice, prijazno osebje in lep interier.

Lokacija: v Ljubljani na Rudniku. Če boste lačni po obisku bližnjih nakupovalnih centrov, torej veste, kam na pico 🙂

Za družine ali starše: Seveda za vso družino. Zunaj so tudi igrala, v notranjosti pa imajo prav tako nekaj malega igrač, da se otroci malce zamotijo.

Kaj smo naročili? Vse! Predjedi, pice, solate in sladice. Meni ni ravno zelo dolg, je bilo pa vse, kar smo naročili, dobro. Kot zanimivost naj omenim še, da testo za njihove pice počiva 96 ur in vsebuje samo 8g kvasa. Več o njihovi družinski zgodbi pa najdete tule.

Kaj nam je bilo všeč? Ker imam pri picah najraje pravilo “manj je več”, sem bila sama najbolj navdušena nad pico Buffala, otroka pa sta zelo pohvalila Margerito. Odlična je bila tudi predjed – narezek z mozzarelo in solata s kozjim sirom. Njam!

Kaj nam je bilo malo manj všeč? Tadejeva pica (Treviso) je bila za moj okus preveč obložena, tako da sem prav vesela, da jo je naročil on in ne jaz.

Me je pa zmotilo dejstvo, da pri našem drugem obisku niso imeli nobene sladice (sicer sta na meniju tiramisu, ki je vrhunski, in panna cotta). Tam smo bili v nedeljo, zgodaj popoldan, ko je po mojem največji obisk, oni pa brez sladic? No, meni je to res čudno, ampak verjamem, da je šlo za enkratni primer 🙂 Namesto klasičnih sladic smo potem naročili še eno pico – Nutella calzone in si jo razdelili. Njam!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.